Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 4. 10. 2013.

| Sport

ŽKK Student na premijeri gostuje Jagodini

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-student.jpg

Niške košarkašice gostovaće na otvaranju prvoligaške sezone ekipi Jagodine. Utakmica će biti odigrana u subotu, 5. oktobra u 19 sati.

Period priprema je iza niškog kluba. Shodno mogućnostima, Nišlijke su odlično odradile taj deo. Kostur ekipe je ostao isti, u klub je stiglo par novih igračica, a najveće pojačanje je svakako u stručnom štabu, gde će na kormilu ekipe u narednoj sezoni biti Slađan Ivić. I pored katastrofalne finansijske situacije sa kojom se mesecima unazad bore, u niškom klubu imaju čemu da se nadaju u predstojećoj sezoni. Cilj kluba je opstanak u prvoligaškom društvu, ali ako je sudeći po rezultatima u pripremnom periodu, od ove ekipe se može očekivati više.

Prva stanica prvoligaškog karavana za nišku ekipu biće Jagodina. Istoimena ekipa spada u grupu pretendenata za tron, i Student će već na startu biti na teškom iskušenju.

Sportski direktor niškog kluba Zvonko Stanković zadovoljan je kako su njegove igračice odradile pripreme.

-  Pripremni period je odrađen više nego dobro. Poslednju proveru imali smo protiv ekipe Paraćina, koja je ekipa slabijeg kvaliteta, ali meč je poslužio kao generalna proba da još malo uigramo redove. U toku nedelje zadesio nas je peh, povredio se prvi centar ekipe Marija Ilić, pa trener Ivić nije imao kompletan sastav na raspolaganju - ističe Stanković.

 

O narednom protivniku ima samo reči hvale, ali kaže da njegov tim ambiciozno ulazi u taj duel.

-  Ekipa Jagodine je izuzetno kvalitetna ekipa, koja u svojim redovima ima nekoliko reprezentativki. U meč ulazimo sa maksimalnim respektom, ali smatram da i mi imamo čemu da se nadamo, čak potajno očekujemo pobedu - zaključio je Stanković.

 

Ove dve ekipe odmerile su snage u pripremnom periodu, gde su Nišlijke ubedljivo slavile rezultatmo 68:52, a nerešiva enigma za Jagodinke na tom meču bila je Tanja Ćirov sa 28 poena.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: