Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 9. 9. 2013.

| Sport

ŽKK Student skromno ulazi u novu sezonu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
student.jpg

Košarkašice niškog Studenta u jeku su priprema za predstojeću sezonu u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Sa starim snagama, par novih igračica i lošim finansijskom situacijom pokušaće u novoj sezoni da sačuvaju status prvoligaša.

Zvonko Stanković, sportski direktor Studenta, govorio je za Južne vesti o pripremama, igračkom kadru, ambicijama i finansijskom stanju u klubu.

- Zvanično smo počeli sa pripremama 12. avgustva. Gro naše ekipe čine igračice od prošle sezone. Što se novih igračica tiče, tu su Marina Vasić, koja je prošle godine igrala za kragujevačku Šumadiju, i povratnika u naše redove Anu Ugrenović, koja je posle pauze od nekoliko godina ponovo počela aktivno da igra košarku. Ana će biti veliko pojačanje pod obručima, jer smo protekle sezone bili u nedostatku visokih igračica, a i zbog loše finansijske situacije nismo u mogućnosti da dovedemo neku kvalitetnu košarkašicu sa strane – kaže Stanković.

Najveće pojačanje za niške košarkašice svakako će biti u trenerskom kadru, jer će ekipu u narednoj sezoni voditi proslavljeni stručnjak Slađan Ivić.

- To je u ovom trenutku naše najveće pojačanje. Trener izvrsnog renomea, koji je dugi niz godina vodio  beogradski Partizan, Crvenu zvezdu, reprezentciju... Mislim da ćemo radom iskusnog trenera dosta napredovati u sistemu igre – dodaje Stanković.

Student u narednu sezonu ulazi sa skromnim ambicijama, što je proporcionalno budžetu kluba.

- U novoj sezoni iz Prve lige ispadaju tri ekipe. Mislim da ćemo sa trenerom Ivićem na klupi uspeti da obezbedimo opstanak u ligi, jer su se ostali klubovi dosta pojačali. Pored nas, još 2,3 ekipe u novu sezonu ulaze sa istim snagama od prošle sezone – kaže on.

Stanković kao veliki problem ističe i tešku finansijsku situaciju.

- Što se finansija tiče, situacija je katastrofalna. Od grada smo dobili novac samo za prvi kvartal, tako da su nam na tom polju ruke vezane, jer nismo u mogućnosti da dovedemo kvalitetna pojačanja  – zaključio je Stanković.

Prva ženska liga kreće 5. oktobra, a kompletan raspored biće poznat nakon žreba koji će biti obavljen u četvrtak, 11. septembra u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: