Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ŽKK Student

  • odbojka, nis, foto jelena misic

    Sportski vikend u Nišu: pobede odbojkaša i košarkaša, remi Radničkog i nada Naise

    Iza niških sportskih kolektiva nije mnogo uspešan vikend - jedino su trijufm zabeležili odbojkaši Niša u Superligi, kao i košarkaši Konstantina, Niša, Marinosa i Ratnika u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok. Fudbaleri Radničkog upisali su remi sa Spartakom iz Subotice, a priliku da popravi skor imaju rukometašice Naise koje od 18 sati igraju sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • košarka ilustracija lopta

    Niški sportski vikend - prilika za navijanje, ali ne iz fotelje

    Drugi vikend oktobra ljubiteljima sporta iz Niša donosi veliku ponudu u muškoj košarci i meč Srpske lige istok u Popovcu. Dok fudbaleri Radničkog i rukometašice Naise odmaraju, fudbalerke Mašinca, fudbaleri Sinđelića, odbojkaši Niša i odbojkašice Studenta odlaze u goste, u Nišu će moći da se pogledaju brojni mečevi u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok u košarci i duel Studenta i Topolčanke u Prvoj ligi za košarkašice.

    (1) detaljnije
  • IMG-63d98014ed8c5b3533a7a1caf509756b-V

    Košarkašice Studenta počele pripreme sa novim-starim trenerom

    Povratnice u najviši rang košarkašice Studenta iz Niša počele su pripreme za novu sezonu u kojoj će se nadmetati u Prvoj ligi. Na klupi niškog kluba je ponovo Ivan Simić, trener koji je već vodio Student, a ekipi su se priključile dve igračice.

    detaljnije
  • Košarka Student

    Posle dugih pregovora Student raskinuo saradnju sa Ivićem, na klupi ponovo Simić

    U sezoni u kojoj će Ženski košarkaški klub Student ponovo igrati u Prvoj ligi, najvišem rangu, ekipu iz Niša vodiće Ivan Simić koji će na klupi zameniti Slađana Ivića sa kojim je raskinuta saradnja. Iako je planirana trogodišnja saradnja sa Ivićem, iz kluba kažu da su se razišli nakon dugih pregovora i razmimoilaženja stavova i očekivanja trenera sa jedne i ljudi koji rukovode klubom sa druge strane.

    detaljnije
  • Ženski sport

    Žene u sportu obeležile vikend, niški klubovi još čekaju novac iz budžeta

    Prvi vikend aprila doneo je dosta radosti Nišu na različitim sportskim terenima - košarkašice Studenta su se vratile u najviši rang, njihove imenjakinje iz odbojke su obezbedile mesto koje vodi u Prvu ligu, streljačka ekipa kluba Niš 1881 najbolja je u Srbiji u disciplini vazdušna puška, dve kik-bokserke Niša, zajedno sa saborcem, osvojile su zlatne medalje na Evropskom kupu, a Naisa je produžila nadu u borbi za opstanak u eliti. Sezone su u nekim sportovima završene, negde u finišu, a koji klub će koliko dobiti novca iz budžeta Niša, nezvanično niži nego planiran, još nije određeno.

    (1) detaljnije
  • zkk student, foto jelena misic 3

    Košarkašice Studenta se vratile u Prvu ligu

    Posle samo jedne sezone u drugom rangu takmičenja košarkašice Studenta vraćaju se u najviši rang. Pobedom nad Srbobranom (74:56) kod kuće u poslednjem kolu Druge lige klub iz Niša obebedio je drugo mesto na tabeli i mesto u Prvoj ligi naredne sezone.

    detaljnije
  • Student i Naisa

    Petak dan odluke za dva niška kluba - Student u borbi za elitu, Naisa za opstanak

    U poslednjem kolu Druge lige za košarkašice u petak, 31. marta ekipa niškog Studenta dočekuje devetoplasirani Srbobran, a pobeda bi joj osigurala povratak u Prvu ligu. Istog dana rukometašice Naise imaju priliku da produže nadu u borbi za opstanak u Superligi jer dočekuju Bor i neophodna im je pobeda.

    detaljnije
  • viner broker, ekipa, foto marina milojevic, privatna arhiva

    Prošlo je 30 godina od najvećeg uspeha niške košarke - Viner Broker je osvojio Kup

    Trijumfom nad Crvenom zvezdom (72:65) u finalu Kupa Jugoslavije u Vršcu košarkašice Studenta, tada pod imenom Viner Broker, na današnji dan 1993. godine napravile su najveći uspeh niške košarke. Ekipu koju je sa klupe vodio Dragoslav Petković činile su Danijela Ilić, Marina Velimirović, Jadranka Ćosić, Ljiljana Dubljević, Snežana Gavrilović, Valentina Jović, Valentina Stanković, Crnić, Ivana Stojanović, Lidija Peruničić, Izabela Vukojević i Marija Krstić.

    (6) detaljnije
  • Vaterpolo klub Nais

    Sportski vikend: Nais završio sezonu na Jadranu, OK Niš i Student grabe ka vrhu

    Sa četiri trijumfa i sedam poraza Vaterpolo klub Nais iz Niša završio je kao osmi u Jadranskoj A1 ligi, sada se okreće borbi za opstanak u Superligi. Odbojkaši Niša su se pobedom nad poslednjeplasiranim Borcem popeli na drugu poziciju Prve lige, a trijumfovale su i košarkašice Studenta koje su bile bolje od drugoplasiranog Proletera i time načinile korak ka mestu koje vodi u elitni rang. Rukometaši Železničara poraženi su u Vlasotincu u Super B ligi.

    detaljnije
  • zkk student 2

    Niška košarka: Konstantin i Niš maksimalni, Student slavio u Ljuboviji

    Košarka u Nišu nema ponudu u najjačim ligama, ali u četvrtom rangu za muškarce dve ekipe iz Niša imaju sve tri pobede u dosadašnjem toku sezone. Košarkaši Konstantina i Niša nalaze se na vrhovima svojih grupa u Prvoj muškoj regionalnoj ligi, a košarkašice Studenta upisale su drugu pobedu u Drugoj ženskoj ligi.

    (1) detaljnije
  • Kosarka lopta KOSTA

    Nova košarkaška sezona - timovi iz Niša u nižim rangovima

    Pet muških košarkaških klubova iz Niša igraće ove sezone u četvrtom rangu takmičenja, računajući Superligu gde se priključuju timovi iz ABA lige. To je poražavajuće za Niš, "grad košarke" kako ga naziva gradonačelnica Dragana Sotirovski. Ženski košarkaški klub Student se ove sezone takmiči u Drugoj ligi, pa Niš nema nijednog predstavnika u eliti u sportu pod obručima.

    (2) detaljnije
  • IMG-ad2b546a7efeac057d05ee6b5ef6b378-V

    Košarkašice Studenta počele pripreme za novu sezonu u Drugoj ligi Srbije

    Sa željom da se posle samo jedne sezone vrate u Prvu ligu, pod vođstvom iskusnog trenera Slađana Ivića, košarkašice Studenta iz Niša počele su pripreme za novu sezonu gde ih čeka takmičenje u drugom rangu. Igračice će, kako kažu u klubu, treneriati tri puta dnevno.

    (1) detaljnije
  • ŽKK Student

    Ubedljiv poraz košarkašica Studenta od Art Basketa

    Ostale su niške košarkašice na samo 2 pobede nakon 17. kola Prve ženske košarkaške lige, jer su pretrpele ubedljiv poraz od ekipe "Art Basketa" rezultatom 126:70 (32:14, 33:11, 24:25, 37:20).

    detaljnije
  • ŽKK Student

    Košarkašice Studenta upisale drugu pobedu u prvenstvu

    Po drugi put u sezoni košarkašice ”Studenta” savladale su ekipu ”Proletera”, a u hali ”Čair” Nišlijke su u 13. kolu Prve ženske lige slavile rezultatom 78:71 (19:12, 17:23, 19:13, 23:23).

    detaljnije
  • ŽKK Student

    Tesan poraz košarkašica Studenta na gostovanju u Šapcu

    I pored ubedljivo dobijene poslednje četvrtine, košarkašice ”Studenta” nisu uspele da dođu do pobede u 10. kolu Prve lige. Bolja od njih u hali ”Šabačke gimnazije” bila je ekipa ”Duge” rezultatom 75:72 (21:22, 21:15, 26:14, 7:21).

    detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    Zdravlje poraženo u Valjevu, Student bez šansi protiv Kraljeva

    Košarkaši leskovačkog Zdravlja poraženi su posle neizvesne završnice rezultatom 76:73 (17: 23, 21: 22, 17:11, 21:17) u 11. kolu KLS-a na gostovanju Metalcu u Valjevu. Mnogo ubedljiviji poraz doživele su košarkašice niškog Studenta i to osmi u sezoni. Njih je u hali ”Čair” ubedljivo savladala ekipa Kraljeva sa 79:50 (18:12, 22:7, 25:12, 14:19).

    detaljnije
  • ŽKK Student

    Košarkašice Studenta nemoćne na gostovanju Crvenoj zvezdi

    U premijernom meču 8. kola Prve ženske lige košarkašice ”Studenta” gostovale su ”Crvenoj zvezdi” i doživele još jedan ubedljiv poraz. Tim aktuelnog šampiona slavio je rezultatom 104:51 (35:14, 23:14, 27:10, 19:13).

    detaljnije
  • ŽKK Student

    Košarkašice Studenta opet primile preko 100 poena i doživele novi poraz

    U 7. kolu Prve ženske košarkaške lige ekipa ”Studenta” pretrpela je još jedan poraz, a od njih su ovoga puta u hali ”Čair” bili uspešnije košarkašice kragujevačkog ”Radničkog” rezultatom 112:91 (29:14, 34:40, 29:12, 20:25).

    detaljnije
  • ŽKK Student

    Debakl košarkašica Studenta na gostovanju u Beogradu

    Košarkašice ”Studenta” doživele su više nego ubedljiv poraz u 6. kolu Prve košarkaške lige, jer su na gostovanju ”ART Basketu” izgubile sa 112:33 (42:14, 19:4, 21:10, 30:5). Niške košarkašice za sada u prvenstvu imaju samo jedan trijumf i čak 5 neuspeha.

    detaljnije
  • ŽKK Student

    Košarkašice Studenta doživele četvrti poraz u sezoni

    Nisu uspele košarkašice Studenta da upišu drugi trijumf u Prvol ligi, jer je ekipa Radivoja Koraća u 5. kolu slavila rezultatom 94:80 (28:26, 22:21, 17:17, 27:16). Izabranice Biljane Stanović pobede je koštala loša poslednja četvrtina, koju su gošće dobile sa 11 poena.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: