Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:22, 18. 1. 2024.

| Sport

Za Kup Koraća iz budžeta Niša 11 miliona, ulaznice skuplje nego prošle godine

Autor:Ljubica Jocić, Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Kup Koraća Niš
foto: Vanja Keser

U dogovoru sa Košarkaškim savezom Srbije, kako kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski, ove godine će Grad Niš iz budžeta izdvojiti 11 miliona dinara za organizaciju Kupa Radivoja Koraća. Cena ulaznica će biti malo veća nego prošle godine, najavljuje potpredsednik KSS-a Dušan Projović, a biće sigurno od 5.000 dinara po kompletu pa naviše.

Niš će 19. put u svojoj istoriji biti domaćin završnice nacionalnog Kupa, a ove godine će biti održan od srede, 14. do subote, 17. februara u hali "Čair". Za razliku od prošle godine, kada je iz budžeta izdvojeno 9 miliona dinara, ove godine će suma biti viša.

U dogovoru sa KSS-om ove godine Grad Niš iz budžeta će izdvojiti 11 miliona dinara za organizaciju Kupa Radivoja Koraća. Nama je važno da to bude dobra sportska manifestacija, a da deo novca preusmerimo za potrebe Grada i izgradnju sportske infrastrukture. Prošle godine smo u dogovoru sa KSS-om i našim sportskim savezom, ne samo da smo finansijski pomogli klubove na teritoriji našeg grada, već smo od ostatka para krenuli u renoviranje Rovčeta i tri sportska terena - rekla je Dragana Sotirovski.

Kup Koraća organizacija foto: Nikola Đukić Tako će biti i ove godine, veruje gradonačenica.

Odmah kada sredstva legnu na naš račun, krenućemo u realizaciju onoga što naše Nišlije žele. Videćemo šta će to od sportske infrastrukture biti, ali ono što je najvažnije mi smo deo hale OŠ “Mike Antić” sredili i čeka nas drugi deo posla koji ide preko KLER-a. Takođe smo mnogo toga uradili u hali “Čair”. Uradili više od 30 objekata sportske infrastrukture u međublokovskom prostoru, dobili novu kuglanu i idemo dalje, pre svega nam je prioritet završetak radova na Rovčetu - dodaje.

Pripreme za završnicu nacionalnog Kupa koja će 19. put biti u Nišu, počele su na vreme, kaže gradonačelnica, a dodaje da žele da budu dobri domaćini.

Taj dogovor sa KSS-om koji smo ostvarili da ugovor potpišemo za dve godine pokazao se izuzetno dobrim, jer nemamo više onaj strah da li ćemo biti domaćini ili ne. Verujem da će i niška, publika iz ovog dela Srbije, ali i gosti koji nam dolaze iz drugih delova zemlje biti zadovoljni. Gledaćemo da kao organizatori budemo na vrhu zadatka i sve naše komunalne službe, gradska preduzeća i institucije koje nam pomažu da Kup bude pravi sportski događaj bez incidenata i onoga što nije lepa slika koja dolazi iz Niša - kaže gradonačelncia.

Žreb za četvrtfinalne parove će biti u utorak, 23. januara, a učesnici su ekipe iz ABA lige - Partizan, Crvena zvezda, FMP, Mega i Borac iz Čačka, zatim prvoplasirana ekipa KLS-a novosadska Vojvodina, kao i Čačak 94 i Hercegovac koji su obezbedili učešće kroz Kup Srbije.


Ulaznice skuplje nego prošle godine

Potpredsednik KSS-a zadužen za takmičenja Dušan Projović veruje da će Niš opet biti centar košarkaških zbivanja.

Proše godine je bilo 100 godina košarke u Srbiji, sada krećemo u novi vek koji će obeležiti ovakva manifestacija iz Niša. Samo šest meseci posle ogromnog uspeha juniorske reprezentacije koja je ovde osvojila zlato, uspeha seniorske reprezentacije koja je vicešampion sveta, Nišlije će imati priliku da gledaju najbolju košarku i košarkaše. A to su zaslužili zbog podrške koju su dali juniorima - kaže Projović.

Interesovanje za Kup je tradicionalno veliko, a početkom februara bi trebalo da krene i prodaja ulaznica i prodavaće se onlajn kao i prethodnih godina.

Mislim da će cena ulaznica biti malo veća nego prošle godine, još uvek čekamo tu odluku. Od pozicije na terenu će zavisiti cena kompleta, ali cena kompleta biće sigurno od 5.000 dinara pa naviše. Svakom kupovinom ulaznice pomažete svoj grad, sport i infrastrukturu i možda će biti predloga da se nekoj zdravstvenoj ustanovi i donira novac, nismo pričali o tome, ali postoji mogućnost. Siguran sam da ćemo za četvrtfinalne utakmice omogućiti mladim košarkašima i najboljim đacima da prisustvuju utakmicama. Ja bih voleo da može da se igra na staionu "Čair", jer vidite da ni Arena nekada ne može da zadovolji interesovanje ovih velikih klubova - kaže Projović.

Prošle godine je u Gradskoj kući u Nišu potpisan ugovor između Košarkaškog saveza Srbije i Grada Niša da ovaj grad bude domaćin 2023. i 2024. godine. Za organizaciju je tada iz budžeta Niša bilo izdvojeno 9 miliona dinara, a novac od košarkaških kupova bio je planiran za Rovče, klubove, Sportski savez, RKSIS, lopte za škole.


Čović: Zvezda ne igra Kup ako se ne igra u Nišu

Prvi čovek Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović, gostujući na TV Prva, rekao je da crveno-beli neće igrati ako Kup ne bude u Nišu.

Zvezda ima dva bonusa da ne igra Kup Radivoja Koraća, pošto neko dva puta nije igrao KLS, a ništa mu se nije desilo. Sad mi nećemo igrati Kup ako se ne bude igrao u Nišu, iako to nije srećno rešenje, ali tu je ugovor potpisan. Kao drugo, strane sudije ne dolaze u obzir. Moraju da sude domaće sudije, to je naše takmičenje - rekao je Čović.

Trofej brani Crvena zvezda koja je prošle godine podigla treći uzastopni trofej ”Žućkove levice”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Za CG

    14:16 // 19. 1. 2024.

    Zato što narod u Nišu vidi da su organizatori nesposobni, neuki, kalemari sa kupljenim diplomama, poltroni, uvlakači koji nemaju svoj stav. Zato što peru pare dobijene od KSS, zato što hala Čair prokišnjava, zato što nestaje struja....

  • Crnotravac

    12:23 // 19. 1. 2024.

    U Niš dolaze dva evroligaša i tri Aba ligaša. Gradjani juga i istoka Srbije to znaju.Niš je najbolji domaćin nacionalnog košarkaškog kupa. Setite se Kragujevca dimnih bombi,suzavca,prazne hale u Beogradu. Da nije Projovića ova svetkovina nikada se ne bi dešavala u Nišu,i to pakosni ljudi nikada neće priznati.
    A što se tiče klubske košarke u Nišu,pitajte Antu zašto je i za koliko € prodao rang !?

  • Pera

    10:23 // 19. 1. 2024.

    Pa hala Čair prokišnjava i nema struju. Jel ste popravili nešto od prošle godine?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: