Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 10. 2. 2017.

| Sport

Za karte za Kup Koraća neophodna lična karta

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Pehar
Borba za "Žućkovi levicu" počinje u četvrtak, a favoriti su večiti rivali; foto: Petar Stošić

Zbog veće bezbednosti publike na mečevima koji sa sobom nose veliki rizik, za kupovinu ulaznica za Kup Radivoja Koraća u Nišu potrebna je lična karta. Iako su Nišlije zabrinute zbog ovog poteza, jer ga vide kao zadiranje u privatnost, ova mera stoji u Zakonu o sportu. 

Utakmice na kojima nastupaju Partizan i Crvena zvezda tradicionalno nose sa sobom rizik zbog velikog rivaliteta ova dva kluba, a ukoliko opravdaju uloge favorita oni će se susresti tek u finalu. Organizator kupa je Regionalni košarkaški savez istočne Srbije, a prema rečima njegovog predsednika Uroša Parlića, upravo od toga zavisi koliko će mečeva biti proglašeno za one gde je bezbednost publike pod znakom pitanja. 

Traži se ime, prezime i broj lične karte zato što su utakmice visokog rizika. Sve je u skaldu sa zakonom, mi im ne tražimo matični broj ili adresu, ne ugrožavamo im privatnost. To je prema propisima kako se organizuju utakmice visokog rizika gde se smanjuje broj ulaznica od ukupnog kapaciteta hale i vodi se evidencija - priča Parlić.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, objasnio je da se radi o zakonu koji govori o tome da organizator ili MUP proglašavaju sportsku priredbu povećanog rizika.

Kad posebne okolnosti ukazuju da može doći do nasilja ili nedoličnog ponašanja, jedna u nizu mera u tu svrhu predviđenih je da organizator obezbedi vođenje evidencija o identitetu lica kojima se ulaznice prodaju. Takođe, te evidencije treba dostaviti Ministarstvu - kaže Šabić.

Podsetimo, Kup Koraća se igra u niškoj hali “Čair” od 16. do 19. februara. Kompleti ulaznica se prodaju od 8. dok će od 13. februara početi i prodaja pojedinačnih karata na biletarnici hale “Čair”. Osim Mega Leksa koji brani titulu, nastupiće Crvena zvezda, Partizan i FMP kao učesnici regionalne ABA lige, kao i najbolje plasirani timovi Košarkaške lige Srbije na sredini sezone - Vršac, Spartak, Dinamik i Dunav.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • localloyal

    00:37 // 12. 2. 2017.

    Idemoooo. Ajde da kupimo karte sa licnom kartom i da gledajuci zvezdu i partizan pomognemo nisku kosarku,niski sport,da osvezimo stolice u hali Cair...Bas mi je drago zbog predstojeceg spektakla,vec vidim kako ce deca iz Nisa posle svega vise voleti kosarku i KK Konstantin,jer naravno sve je ovo zbog popularizacije kosarke,a neki zlobnici misle da je zbog lokalnih zvezdasa i partizanovaca...

    • Branko

      20:53 // 13. 2. 2017.

      Nikakva svrha za lokalne klubove,inace koliko sam ja obavesten kosarkaski klub Nis od sledece sezone krece u ofanzivu,skupili su sponzore i gledaju da marketnski budu prepoznatljivi na ovim prostorima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: