Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 7. 3. 2018.

| Sport

Za košarkaše Prokuplja nema novca iz gradske kase

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Ko jeste, a ko nije u pravu "na svojoj koži" osetiće košarkaši; foto: Lj.M.

Opštinsko Veće ove godine Košarkaškom klubu Prokuplje, trenutno četvrtoplasiranom u Prvoj regionalnoj ligi istok, po konkursu nije dodelilo ni dinar, jer prema rečima većnice za sport Maje Ranđelović, nisu opravdali ranije dobijena sredstva. Predsednik KK Prokuplje Vule Vuković ističe da neko na ovaj način želi da preuzme klub.

I dok većnica tvrdi da je odluka doneta na osnovu pravilnika i da košarkaši nisu opravdali ranije dobijena sredstva iz 2017. godine, te najavljuje i odgovarajuće prijave, predsednik KK Prokuplje Vule Vuković naglašava da je ovo presedan i da je u pitanju želja da se uruši njegov i ugled kluba koji vodi već dvadesetak godina. 2 Predsednik kluba Vule Vukovic Vuković kaže da će klub naći način da završi prvenstvo; foto: Lj.M.

Klub će iznaći načina i mogućnosti da završi ovogodišnje prvenstvo. Nikada nisam dobio ni jedan papir nadležnih u Opštini gde bi mi bilo pojašnjeno u čemu je problem oko pravdanja novca, koliko je novca neopravdano i šta je potrebno da se eventualno dopuni dokumentacija – kaže Vuković.

Nadležne u lokalnoj samoupravi pita, kako kaže, sve i da je tačno da nije opravdao novac, kako su onda i uz čiju dozvolu njemu odobravana sredstva tokom prethodne godine.

Po pravilniku koji je donela sama lokalna vlast, svaki klub koji je dobijao novac iz budžeta, dobijao je unapred za 7 dana i do kraja svake nedelje je bio dužan da opravda taj iznos jer u suprotnom ne bi mogao da mu se isplati novi za narednu sedmicu. Kako smo mi uredno dobijali pare, ako nismo ispoštovali zakon i pravilnik? – pita Vuković.

Naglašava i da je u 2017. godini klub od Opštine dobio 1,5 milion dinara, a da je on preko prijatelja kluba i sponzora nabavio još milion kako bi bez gubitaka završili prvenstvo.

On poziva i sve nadležne institucije da preuzmu dokumentaciju koja se nalazi u prostorijama KK Prokuplje i da provere poslovanje.

Inače, iz gradske kase u ovoj godini je sportskim klubovima dodeljeno 13,5 miliona dinara.


Većnica za sport kaže da je sve po zakonu

Da je novac raspodeljen klubovima po zakonu i pravilniku, te da su svi klubovi blagovremeno bili obavešteni o rokovima, kao i o načinu pravdanja sredstava od strane nadležne službe, tvrdi Maja Ranđelović, većnica zadužena za sport.

U pitanju je godišnja obaveza koja je definisana Pravilnikom o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u opštini Prokuplje. Svi su bili detaljno upućeni od strane službe koja je bila na raspolaganju za sva dodatna pojašnjenja, tako da u Izveštaju o pravdanju sredstava za realizaciju programa jasno stoji ko je opravdao sredstva, a ko nije – rekla je Ranđelovićeva.

Ipak, ona nije želela da odgovori na pitanje kako je KK Prokuplje dobijao novac uredno tokom 2017. godine, ako nije pravdao račune.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prokupcanin

    18:30 // 7. 3. 2018.

    Ako ova vecnica zna da razlikuje koja je lopta za koji sport, secite me gde sam najtanji. Toliko o strucnosti naprednog kadra. Ona je inace dosla na funciju nakon sto je kao direktor skole dobila keca tokom revizije. Sramota ko vodi ovaj bedni grad u kome je sve manje ljudi.

  • đoko

    08:44 // 7. 3. 2018.

    Većnica figurira na svom mestu i izvršava partijske zadatke.Vule Vuković je daleko od nevinašceta tako da u ovom slučaju nema nevinih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: