Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 5. 2. 2019.

| Sport

Za najuspešniji klub iz Blaca ove godine nema para iz gradske kase

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti

Iako su od 2015. do 2018. proglašavani za najbolji sportski kolektiv u Blacu, a 2017. bili najbolji u Topličkom okrugu, Klub malog fudbala Jastrebac iz gradske kase u 2019. godini nije dobio ni dinara od predviđenih sredstava za finansiranje sporta u ovoj opštini. Kako stoji u rešenju komisije, program kojim je KMF Jastrebac konkurisao "ne zadovoljava potrebe i interese građana u oblasti sporta, a samim tim se ne odobravaju tražena sredstva“.

U obrazloženju se još kaže da ovaj klub nije ispunio uslove iz Pravilnika i Zakona o sportu, pa su prilikom bodovanja ostali ispod minimalnog broja bodova, što ih je automatski isključilo iz konkurencije za dobijanje para iz gradske kase.

Stefan Pavlović, predsednik Jastrepca, kaže da je u pitanju lični interes pojedinaca, jer na ovaj način pokušava da se ugasi klub koji se takmiči u najvišem rangu malog fudbala.

Očigledno da se uspeh u Blacu ne prašta i da pojedinci ne biraju sredstva kako bi klubu naneli štetu. Određeni ljudi žele da ugase, ali i omalovaže sve što smo radili poslednjih 5 godina. Iroija je da KMF Jastrebac Blace već treću sezonu zaredom uspešno nastupa u najvišem rangu takmičenja, Prvoj futsal ligi Srbije, a da ne zadovoljava ni one najminimalnije uslove za dodelu bilo kakvih sredstava iz gradske kase - kaže Pavlović.

On dodaje da je prethodnih sezona klub koji svoje prvenstvene utakmice igra u blačkoj sportskoj hali, punio tribine do poslednjeg mesta i da su ljubitelji sporta u ovom gradu uživali gledajući neizvesne i zanimljive duele.

Pavlović tvrdi da će, i pored svih finansijskih i drugih problema, klub nastaviti takmičenje, a tokom ove polusezone uspeo je da dovede i nekoliko pojačanja kako bi izborili jedno od prvih 6 mesta koja vode u plej-of.

Sa druge strane, predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić kaže da su se Opštinsko veće i on kao predsednik rukovodili odlukom stručne komisije koja je odlučivala o dodeli para. Ćurčić dodaje da je komisija procenila da nije u interesu Blaca finansiranje kluba u kome mahom igraju igrači sa strane.

U tom timu je kompletna postava sa igračima koji nisu iz Blaca i nije u interesu grada da finansiramo klub u kome je tek nekoliko igrača odavde, a i oni su rezervni. Stručna komisija je donela takvu odluku i ja se nisam mešao u to - kaže Ćurčić.

Napominje i da je budžet Opštine namenjen za sport i sportske klubove ove godine umanjen za 50 odsto u odnosu na prošlogodišnji i da su to "na svojoj koži“ osetili svi klubovi u opštini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: