Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:52, 3. 2. 2020.

| Sport

Za selektora Srbije atmosfera u “Čairu” fenomenalna, za Francuze za pamćenje

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo futsal
Velika podrška sa tribina "Čair"; foto: Vanja Keser

Triler u “Čairu” koji su odigrale Srbija i Francuska u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dobili su domaći futsaleri, a osim sjajne partije oba tima, meč će se pamtiti i po sjajnoj atmosferi na tribinama pune niške hale. Publiku je selektor Srbije Goran Ivančić opisao kao fenomenalnu, ali i očekivanu za ovaj grad, dok je šef struke Francuza Pjer Džeki rekao da su Srbi specijalisti da stvore ovakvu atmosferu, te da će je njegov tim pamtiti.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser1 Hala "Čair" bila poprilično popunjena tokom prva dva takmičarska dana; foto: Vanja KeserPreokret u režiji Srba, u utakmici koja je imala svega - majstorske poteze, odbranjeni penal golmana Nemanje Momčilovića, crvene kartone za obe strane, burno su ispratile Nišlije na tribinama. U nekim trenucima vladala je zaglužujuća buka, što od zvižduka, što od povika, što od apaluza. Neretko je i cela hala skakala na noge, a glasnim pljeskanjem nagrađeni su svi lepi potezi.

Provukli su se tu i zvužduci za "trikolore", posebno kada je njihov futsaler Abdessamad Mohammed dobio crveni karton, a onda u besu šutnuo stolicu. Ipak, Pjer Džeki kaže da ni to neće promeniti lepo sećanje, u kome će im sigurno ostati meč. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser4 Srbiju podržavali i navijači KMF Konjarnik; foto: Vanja Keser

Srbi su imali dodatni podsticaj zbog svoje publike. Nije bilo lako igrati u jednom takvom ambijentu. U Francuskoj navijači još ne stvaraju tako toplu atmosferu. Ja znam da su Srbi specijalisti u tome da stvore atmosferu i na košarkaškim i na fudbalskim i na futsal utakmicama. Iako smo možda u jednom trenutku bili razočarani, ova utakmica će nam ostati u lepom sećanju, siguran sam da će je i igrači pamtiti, iako im je publika zviždala - rekao je selektor Francuske.

Uz želju da se isto ponovi i u utorak, u duelu sa Špancima, oduševljen atmosferom bio je i Ivančić. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser3 Za Ivančića najznačajnije što Nišlije razumeju futsal; foto: Vanja Keser

Ovo je bilo fenomenalno. Ovo je nešto što smo mi uvek očekivali u “Čairu”. Niš je fenomenalno mesto za igru i svaki put se rado vratimo u Niš, jer ovakva atmosfera je retka. Teško je naći da je negde ovako puna hala i ovo je publika koja razume sve ovo, koja prati futsal, Niš ima istoriju futsala. Ovde nema vi šta ljudima da objašnjavate šta je futsal, kako treba to da izgleda. Znaju sve i znaju to da nagrade - priča Ivančić.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser2 Najvičakih rekvizita bilo na sve strane; foto: Vanja KeserSem publikom, selektor Srbije bio je i veoma zadovoljan onime što su prikazali njegovi izabranici, rekavši da nisu dali 100, već 150 % svojih mogućnosti. Ovo je prava promocija i propaganda futsala, smatra Ivančić, kao i da će sa ovakvom igrom uvek puniti hale.

Podsetimo, u Grupi B elitne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Srbija je savladala Francusku i Ukrajinu, baš kao i Španija. Tako će međusobni okršaj ova dva tima odlučiti ko će direktno na Svetsko prvenstvo, a ko će morati u baraž sa Finskom. Duel Španije i Srbije zakazan je za utorak, 4. februar od 20:30, a prethodiće mu meč Francuske i Ukrajine, od 16:30, takođe u hali “Čair”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    06:07 // 4. 2. 2020.

    Steta

  • Jovan

    18:20 // 3. 2. 2020.

    Da li neko zna??? Ima li karte u prodaji za utakmicu sa Spanijom???

    • Miloš

      19:54 // 3. 2. 2020.

      Najverovatnije, samo ne znam tačno radno vreme blagajne

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: