Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:50, 14. 10. 2017.

| Sport

Zahvaljujući penalu, Radnički izvukao remi sa Voždovcem

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Pavkov Golubović Kovačević
Utakmicu obeležilo čak 5 žutih kartona i isključenje glavnog i pomoćnog trenera gostiju; foto: Vanja Keser

Tek u završnici utakmice Radnički je postao konkretniji i stvorio sebi nekoliko odličnih šansi, ali je pogodak postignut tek nakon penala, zahvaljujući čemu su Nišlije na "Čairu" uspele da dođu do boda, s obzirom na to da je Voždovac prvi poveo u 66. minutu. Meč koji je završen sa 1:1 pratilo je nešto više gledalaca nego prošlog puta, ali je ponovo izostala podrška "meraklija".

Prvi deo meča nije doneo previse uzbuđenja: motivisaniji su bili gosti, ali niko nije uspeo da sebi stvori nešto bolju priliku. Nakon pobune zbog jedne odluke sudije, trener Voždovca Ilija Stolica u 25. minutu “zaradio” je isključenje. To nije omelo goste, pa su odmah posle toga stvorili lepu šansu, kada je Borko Duronjić šutirao u sam ugao gola, a od prvog minusa svoj tim spasio je golman Mladen Živković dobrom intervencijom.

Pred kraj prvog poluvremena izbio je još jedan sukob pored terena, nakon povrede Nikole Stankovića, pa su udaljeni sa terena i trener golmana Radničkog Miroslav Stanković, kao i pomoćni trener gostiju Aleksandar Linta. U nadoknadi vremena prvog poluvremena, Lazar Arsić imao je slobodni udarac, ali ga je zaustavio golman rivala. Posle toga su svoju šansu stvorili i “zmajevi”, čak je lopta i završila iza leđa Živkovića, ali je sudija svirao igranje rukom.

Desetak minuta nakon početka drugog dela, Nišlije su uspele da “doteraju” loptu do kaznenog prostora gostiju, gde je i ostala neko vreme, ali nikako nisu uspeli da upute šut ka golu. Još jednom su domaći imali priliku da povedu, ali su je prokockali, jer je Milan Pavkov šutnuo jako, ali neprecizno, pa je lopta otišla pored gola. A onda se to desilo na drugoj strani, kada je u 66. minutu Marko Putinčanin sa velike udaljenosti pogodio prazan gol, jer je prethodni napad “zmajeva” izbacio Živkovića.

U 72. minutu Nikola Kovačević je odlično šutirao, ali je i ta šansa domaćih zaustavljena intervencijom čuvara mreže Beograđana. Desetak minuta kasnije, imali su svoje šanse i Marko Mrkić ili Pavkov, ali su oba šuta išla pravo u ruke golmanu. Još jedna stopostotna prilika otišla je u nepovrat, kada je Pavkov dodao loptu Slaviši Stojanoviću, a ovaj pogodio stativu.

I pored svega toga, Radnički je uspeo da izjednači u 88. minutu, kada je dosuđen penal, zbog toga što je Nikola Kovačević pogodio u ruku protivničkog igrača. Sa bele tačke ponovo je bio precizan najbolji strelac Super lige Milan Pavkov i tako učinio da njegov tim ipak izvuče bod sa teškog domaćinstva. Još jednom je sjajno reagovao golman gostiju, kada je odlično udario glavom sa 5 metara Nikola Aksentijević i tako spasio tim od totalnog fijaska u nadoknadi vremena.

U sledećem kolu, Nišlije čeka teško gostovanje, a protivnik je Vojvodina. I pored današnjeg remija, Nišlije su zadržale 6. poziciju, mada još nisu odigrane sve utakmice 13. kola.

Inače, iako je bilo nešto vise publike nego na poslednjoj utakmici odigranoj na “Čairu”, "meraklije" ni ovog puta nisu pesmom bodrile svoje tim, a na stadionu su okačili transparent: “Vaše evropske priče, koje na Surdulicu, Zlatibor i Bačku liče”. Ovim su aludirali na prethodne utakmice sa znatno slabijim rivalima, koje su okončane porazima i nerešenim rezultatima, a i tokom ove utakmice s vremena na vreme čulo se skandiranje “uprava napolje”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DRAKSA

    10:44 // 15. 10. 2017.

    Tako je to kada nemamo sp.direktora,nemamo igrace,nemamo ekonoma,da nije cika Obrada ko zna sta bi bilo od kluba.Zato vanredna skupstina I upravo njega za GLAVNOG BAJU,a bata Bojzija za direktora I na kraju da zamolimo cika Drizu ako zeli da daje svoj novac I kad nekog napravimo na igraca za prodaju neka cika Driza to odradi,,,,nema nam druge.

    • Aca

      22:26 // 15. 10. 2017.

      Vi sa svojim komentarima i sa cika Drizom ocigledno imate obostrani interes! Tek tada ne bi niko dosao na stadion!

  • niš

    23:59 // 14. 10. 2017.

    Dal se stvarno još uvek ložite na Evropu?! :-D A gde da je igramo?! Na Delijski Vis možda?

  • Kaldrma

    23:24 // 14. 10. 2017.

    Drage nislije veceras mali broj vas koji je gledalo utakmicu mogli ste da budete zadovoljni ili nezadovoljni igrom i rezultatom,ali mozete da budete ponosni sto ste nislije a niste beogradjani. Onakvo ponasanje bivseg selektora Srbije i njegovog " struc og staba" je katastrofalno ! Momci koji nose dresove Radnickog su dali maksimu!!!!Nis ima za koga da navija !!! Mima je gospodin za Stolicu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: