Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:43, 13. 5. 2011.

| Sport

Zastareo postupak protiv džudiste

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

BEOGRAD, NIŠ - Prekršajni postupak koji je vođen protiv džudo trenera Nenada Mihailovića zbog ometanja doping kontrole, obustavljen je zbog zastarelosti.

Iz Antidoping agencije Srbije, koja je i pokrenula postupak protiv Mihailovića, saopšteno je da "ostaje nejasno zbog čega je sud u Nišu propustio da reši ovaj slučaj u predviđenom roku i na taj način dopustio da nastupi apsolutna zastarelost".

- Taj Sud nije bio nadležan da meritorno presuđuje da li je nastala povreda antidoping pravila, već je samo trebalo da postupi po ustanovljenoj povredi u skladu sa zakonskim odredbama - kažu u AAS.

Međutim, sudija Vesna Filipović, koja je vodila postupak, odbacuje krivicu.

- Našem sudu je postupak upućen jer je okrivljeni tu načinio prekršaj. Međutim, Nenad Mihailović nije iz Niša nego iz Novog Sada. S obzirom da svaki postupak mora da otpočne saslušanjem okrivljenog a da saslušanje u tom slučaju ne možemo da obavimo mi, već njemu najbliži sud, ja sam slala zahtev za takozvano "Zamolno saslušanje", kako bi Mihailovića novosadski Prekršajni sud saslušao. Slala sam i urgencije.. ali, ništa. Jednostavno, mi u Nišu nismo mogli da otpočnemo postupak dok Mihailovića novosadski sud ne sasluša - objašnjava sudija Filipović.

Filipović tvrdi da je problem, između ostalog, i u tome što su se novosadskom Prekršajnom sudu vraćali pozivi koje su oni slali Mihailoviću jer on nije živeo na adresi koju je Antidoping komisija dostavila.

- Da li će policiji biti izdat nalog za privođenje zavisi isključivo od procene sudije koji bi trebalo da obavi saslušanje, a to je u ovom slučaju bio kolega iz Novog Sada. Mi smo sa naše strane učinili sve što smo mogli. Sve ovo što pričam stoji i u spisima predmeta i može da se proveri - kaže Filipović.

Iz Antidoping agencije podsećaju da je Nenad Mihailović 14. marta 2009. godine na Prvenstvu Srbije za seniore u Nišu, fizički i verbalno napao ovlašćenu doping kontrolorku Antidoping agencije Republike Srbije, i zbog toga pravosnažno oglašen krivim za povredu antidoping pravila - ometanje doping kontrole i kažnjen od strane Džudo saveza Srbije zabranom obavljanja funkcija u sportu u trajanju od 2 godine.

Antidoping agencija Republike Srbije je nedelju dana kasnije pokrenula prekršajni postupak protiv Mihailovića zbog ometanja doping kontrole. Kako je za ovu povredu antidoping pravila Zakonom o sprečavanju dopinga u sportu predviđeno da se fizičko lice kazni i prekršajno kaznom od 10.000 do 50.000 dinara, ADAS je pokrenuo prekršajni postupak protiv Mihailovića pred nadležnim sudom u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: