Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:24, 31. 7. 2010.

| Sport

Završen Vidovdanski turnir

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti

Završen je 54. Vidovdanski turnir u malom fudbalu Svrljig 2010, najstariji u Srbiji, a pobednik u kategoriji seniora i ove godine je ekipa Bolji Život iz Niša, nakon boljeg izvođenja penala.

U prvoj utakmici finalne večeri, za treće mesto, igrale su pionirske ekipe Cool taxi – Sportska kladionica Monako. Utakmica je završena rezultatom 3:1 u korist ekipe Cool taxi, koja je osvojila treće mesto u ovoj konkurenciji.

Ekipe Cipiripi i Radio Svrljig odigrale su finalnu utakmicu u kategoriji petlića i u gotovo izjednačenoj borbi pobedila je ekipa Cipiripi, rezultatom 2:1.

Usledila je finalna utakmica u kategoriji pionira između odlične ekipe Zdravac i ekipe iz Niša Pantalej Bojs. Izuzetno borbena utakmica na kojoj bi im pozavidele i neke seniorske ekipe, završena je pobedom ekipe Zdravac rezultatom 3:1.

Usledile su i finalne utakmice u karegoriji seniora. U borbi za treće mesto i bronzane medalje između ekipa FK Svrljig i Nestle Kafe Tref, nije bilo neizvesnosti. Ekipa Nestle Kafe Tref, sastavljena od svrljiških igrača malog fudbala pobedila je ubedljivo ekipu FK Svrljig, sastavljenu od igrača uglavnom velikog fudbala rezultatom 6:3. Poslednju utakmicu na ovogodišnjem turniru, finale u konkurenciji seniora odigrale su ekipe Bolji Život, prošlogodišnji pobednik, i Apoteka Uniprom M iz Zaječara. Utakmica je bila izuzetno zanimljiva i rezultatski neizvesna do samog kraja, ali i sa izuzetno malim brojem prekršaja na obadve strane. Nakon isteka regularnog vremena rezultat je bio nerešen 2:2, a boljim izvođenjem penala pobedila je ekipa Bolji Život, rezultatom 4:3.

Na kraju večeri usledila je i dodela nagrada u kategorijama petlića, pionira i seniora:
Petlići:
4. mesto osvojila je ekipa Škola fudbala Aca Menta i nagrađena je diplomom.
3. mesto ekipa Status osvojila je pehar, diplomu, 12 dresova sa logom turnira i 12 bronzanih medalja.
2 mesto ekipa Radio Svrljig, pehar, diploma, 12 dresova sa logom turnira i 12 srebrnih medalja.
Prvo mesto i naslov najbolje ekipe u kategoriji petlića osvojila je ekipa Cipiripi, a kao nagradu je dobila pehar, diplomu, 12 dresova sa logom turnira i 12 zlatnih medalja.

Pioniri:
4. mesto ekipa Sportska kladionica Monako, diploma,
3.mesto osvojila je ekipa Cool Taxi, pehar, diploma, 12. dresova sa logom turnira i 12, bronzanih medalja.
2. mesto Pantalej Bojs iz Niša, pehar diploma, 12 dresova sa logom turnira i 12 srebrnih medalja i
1. mesto na ovogodišnjem turniru osvojila je ekipa Zdravac iz Svrljiga, pehar, diploma 12. dresova sa logom turnira i 12 zlatnih medalja.
Za najboljeg ugrača u svim mlađim kategorijama proglašen je Nikola Milijić Džekson koji je nagrađen trofejem sa znakom turnira, majicom i diplomom.

Seniori:
4.mesto ekipa FK Svrljig koja je nagrađena diplomom i novčanom nagradom od 20.000 dinara.
3. mesto ekipa Nestle Kafe Tref koja je nagrađena peharom, diplomom i novčanom nagradom od 40.000. dinara,
2. mesto osvojila je ekipa Apoteka Uniprom M iz Zaječara i nagrađena je peharom, diplomom i novčanom nagradom od 60.000.dinara,
1. mesto i naslov najbolje seniorske ekipe na 54. Vodovdanskom turniru, osbojila je ekipa Bolji Život, koja nekoliko godina za redom osvaja prvo mesto u Svrljigu. Nagrađena je peharom, diplomom i novčanom nagradom od 150.000.dinara.
Najbolje plasirana ekipa, sastavljena od domaćih igrača ovegodine je ekipa Borci za golove koja je nagrađena diplomom i novčanom nagradom od 50.000 dinara.
Dodeljene su i tradicionalne nagrade najboljim pojedincima u konkurenciji seniora:
Za najboljeg golmana proglašen je Pavlović Pavle iz ekipe Apoteka Uniprom M, koji je nagrađen trofejem sa logom turnira, diplomom i dresom sa logom turnira.
Za najboljeg strelca turnira proglašen je Marković Miloš iz ekipe Nestle Kafe Tref , član Fudbalskog kluba Svrljig. On je nagrađen trofejem sa znakom turnira, diplomom i dresom sa logom turnira.
Najbolji igrač na 54. Vidovdanskom turniru 2010.godine, po oceni organizatora, je Janković Bojan, član ekipe Apoteka Uniprom M iz Zaječara koji je nagrađen trofejem sa logom turnira, diplomom i dresom sa logom turnira.
Prethodnog dana podeljene su i nagrade u kategoriji cicibana i mesnih zajednica
Cicibani
za osvojeno 4. mesto ekipi Biser dodeljena je diploma,
za 3. mesto Škola fudbala Aca Manta dobila je pehar, diplomu 12 dresova sa logom turnira i 12 bronzanih medalja,
za osvojeno 2. mesto ekipa Andrejić Home still, dobila je pehar, diplomu 12 dresova sa logom turnira i 12 srebrnih medalja i
za osvojeno 1. mesto u kategoriji cicibana ekipa Radio Svrljig osvojila je pehar, diplomu, 12 dresova sa logom turnira i 12 zlatnih medalja.
Za osvojeno 4. mesto i kategoriji mesnih zajednica, ekipa MZ Grbavče osvojila je diplomu i vaučer za ugostiteljske usluge na 3.000 dinara,
za osvojeno 3.mesto ekipa MZ Lukavica Šljivovik osvojila je pehar, diplomu i vaučer na 4.000 dinara,
za osvojeno 2. mesto ekipa MZ Izvor osvojila je pehar, diplomu i vaučer na 5.000 dinara i
za osvojeno 1. mesto u konkurenciji mesnih zajednica na ovogodišnjem 54. Vidovdanskom turniru u malom fudbalu, ekipa MZ Lalinac osvojila je pehar, diplomu i vaučer na 8.000 dinara. Takođe, sve ekipa koje su učestvovale na turniru dobile su na poklon i po jednu fudbalsku loptu.
Svim ekipama i pojedincima nagrade su uručili, predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i zamenik predsednika opštine i predsednik organizacionog odbora turnira Dobrivoje Stojanović.
Dodelom nagrada, posle gotovo mesec dana odigravanja utakmica u konkurenciji cicibana, petlića, pionira, Mesnih zajednica i seniora, završen je 54. Vidovdanski turnir u malom fudbalu Svrljig 2010.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: