Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 28. 8. 2012.

| Sport

Završen turnir u odbojci na pesku u Nišu

Autor:Marko StamenkovićIzvor:Južne vesti
odbojka-na-pesku,-nis-zene.jpg

Na jednodnevnom turniru u odbojci na pesku, održanom na otvorenim bazenima Sportskog centra Čair najuspešnijima su pored pehara i medalja podeljene i novčane nagrade.

Od osam ženskih i dvanaest muških ekipa, koliko ih je učestvovalo na turniru, prvo mesto u ženskoj konkurenciji osvojili su Sanja Filipović i Monika Jašarević, koje su uz medalje osvojile i novčanu nagradu u iznosu od 6.000 dinara. Druge su bile Jelena Cvetković i Anđela Trpković sa osvojenih 4.000 dinara, dok su treće bile Emilija Milošević i Simona Milošević koje su na čairskom pesku zaradile 2.000 dinara.

odbojka

Kod muškaraca prvi su bili Dragan Vogrinac i Aleksandar Kostić sa osvojenih 12.000 dinara. Srebrnom medaljom okitio se dvojac u sastavu Miša Stamenković i Miloš Đorđević koji su pored odličja osvojili i 7.000 dinara, dok su bronzani bili Predrag Pržić i Uroš Marinković sa osvojenih 3.000 dinara.

Prema rečima organizatora, zadovoljni su odzivom takmičara, koji su pored Niša došli i iz ostalih krajeva jugoistočne Srbije.

- Prošle i ove godine smo organizovali lokalne turnire "Niš Open 2011" i "Niš Open 2012", gde smo pored niških okupili ekipe iz Knjaževca, Leskovca i okolnih mesta. Očekujemo da ćemo u narednim godinama animirati i posetioce bazena i na taj način organizovati i amaterski turnir – rekao je Toplica Stojanović, organizator turnira.

Ukupan fond takmičenja iznosio je 34.000 dinara. Turnir je održan po vrelom letnjem danu, a po učesnicima se videlo da odbojka na pesku nije nimalo lak sport.

- Za razliku od odbojke u zatvorenom prostoru i na tvrdoj podlozi, odbojka na pesku zahteva veće napore, uprkos samom pesku, spoljašnjoj temperaturi, dinamici, ali i drugačijim pravilima, kao što je zabranjeno igranje prstima ukoliko lopta ima više od jedne rotacije - izjavila je Jelena Cvetković, koordinatorka i učesnica na turniru.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Jovanovic

    19:55 // 28. 8. 2012.

    Misice za reprezentaciju!

    • Milos Djordjevic

      17:47 // 29. 8. 2012.

      Ja mislim da bi to bilo pravedno ...
      Nije bilo prilike da se pokazemo na jos nekim turnirima ... ALi spremacemo se za sledecu sezonu ...
      Hvala,Marko ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: