Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:10, 24. 1. 2019.

| Sport

Završnica jubilarnog Svetosavskog turnira u odbojci u hali “Čair”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
odbojka Svetosavski turnir
Poslednje dve godine Svetosavski turnir se ponovo vratio u halu "Čair"; foto: Vanja Keser

Učenici i učenice niških škola nadmetaće se u nedelju, 27. januara u hali “Čair” u okviru jubilarnog 25. Svetosavskog turnira u odbojci. Kako se timovi nadmeću već mesec i po dana, u nedelju će se voditi borbe za medalje, a organizatori obećavaju sjajne utakmice, dobru zabavu i bogat propratni program.

Biće odigrano 8 mečeva - finala i borbe za bronzu u svakoj od četiri kategorije. Program počinje u 10 sati, a planirano je da medalje najboljima budu dodeljene u 16:15.

Sem mečeva, najavljene su i brojne propratne aktivnosti namenjene publici, pa će tako biti održan sajam sporta, na kome će se predstaviti niški klubovi, humanitarna akcija, koju će sprovesti studenti niškog Ekonomskog fakulteta, kao i radionica udruženja Porodična filharmonija.

Najmlađi će moći da se okušaju u odbojkaškim elementima, kao i u nagradnoj igri, za šta će dobiti poklone. Nagrađen će biti i pobednik konkursa za najbolju fotografiju sa turnira, koji traje od njegovog početka.

Bogat program, sjajne utakmice i dobra zabava! To je ono što možemo da obećamo - poručuju organizatori.

O tome ko će se boriti za zlato, a ko za bronzu, poznato je već u kategoriji srednjoškolki i osnovaca, dok će se polufinala u konkurencijama srednjoškolaca i učenica osnovnih škola igrati danas.

“9. maj” je u taj-brejku dobio Medicinsku školu “Dr Milenko Hadžić” i zakazao finale sa gimnazijom “Svetozar Marković”. Devojke iz medicinske škole za bronzu će se boriti sa predstavnicima još jedne niške gimnazije “Bora Stanković”.

Borbu za zlato nakon teške borbe i još jednog taj-brejka obezbedili su osnovci škole “Ratko Vukićević”, a u finalu će igrati protiv “Svetog Save”. Za treće mesto boriće se dečaci koji pohađaju škole “Sreten Mladenović Mika” i “Kole Rašić”.

U polufinalima učenica osnovnih škola sastaće se “Branko Miljković” i “Vožd Karađorđe”, kao i “Ivo Andrić” i “Sreten Mladenović Mika”. U konkurenciji srednjoškolaca za plasman u finale nadmetaće se Ekonomska i Elektrotehnička škola “Nikola Tesla”, te gimnazije “9. maj” i “Stevan Sremac”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: