Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 29. 12. 2015.

| Sport

Zbog tuče Konstantin kažnjen sa skoro pola miliona

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
mladen-vitkovic-kk-konstantin-nis.jpg
Mladen Vitković će pauzirati dve naredne utakmice; foto: Vanja Keser

Nakon incidenta u meču sa čačanskim Borcem Komisija Košarkaške lige Srbije kaznila je Konstantin sa ukupno 456.000 dinara, dok su Tasić i Vitković suspendovani u naredna dva meča, a trener Cvetković u sledećem.

Komesar KLS-a Leon Deleon, zbog tuče igrača na terenu u utakmici 14. kola lige u Čairu, doneo je odluku da zbog tehničke i diskvalifikujuće greške trener Konstantina Marko Cvetković bude kažnjen sa 120.000 dinara, a neće imati pravo da sa klupe vodi svoje igrače na narednom meču, protiv Beovuka 9. januara.

Igrači Mladen Vitković i Danilo Tasić kažnjeni su sa po 120.000 dinara i neće moći da igraju na sledeće dve utakmice - protiv Beovuka i Jagodine.

Zbog učešća u incidentu po 24.000 dinara moraće da plate Nemanja Gudžić, Lazar Mladenović, Stefan Savić i klub zbog ulaska na teren neimenovanog službenog predstavnika.

Sa druge strane, kazne su stigle i Borcu koji treba ukupno da plati 276.000 dinara. Najveći deo kazne snosi Uroš Čarapić, koji će morati da plati 180.000 dinara i da pauzira na naredna dva meča.


Konstantin: "Kazne su drakonske"

parlic Uroš Parlić: "Biće spovedene disciplinske mere protiv igrača koji su učestvovali u tuči"; foto: Stefan Komadinić

Potpredsednik Konstantina i član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije Uroš Parlić istakao je da klub još nije odlučio da li će se žaliti na kazne.

Ja sam u najvišim institucijama Košarkaškog saveza i bilo bi nemoralno da se žalim. Kazne jesu drakonske, incident je, na osnovu kazni, preuveličan. Mislim da nije bio tako strašno i bitno je da nismo mi započeli. Verovatno ćemo poštovati odluke Komisije - kazao je Parlić.

On dodaje da je u incidentu učestovala i sudijska trojka.

Mislim da je i sudijska trojka vinovnik incidenta, da su odlukama podigli tenzije. Ući ćemo oštećeni u nastavak sezone i te odluke direktno utiču na naše plasmane. Pre svega, žao mi je zbog incidenta, ne pravdam i nemam razumevanja. I kao klub ćemo sprovesti disciplinske mere protiv igrača koji su učestvovali - kaže Parlić.

Incident su zabeležile i kamere, a snimak možete videti u nastavku teksta.

Tuča u Nišu na meču Konstantin - Borac

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dule

    14:54 // 4. 1. 2016.

    Kazne su trebale da budu i vece kako su divljacki nasrnuli na decka i ovog drugog sto je probao da ih zaustavi

  • localloyal

    23:50 // 1. 1. 2016.

    Ovo nam je nagrada za to sto po ko zna koji put organizujemo finale kupa Radivoja Koraca i sto promovisemo zvezdu i partizan u Nisu,umesto nasih niskih klubova...

  • Navijac

    09:53 // 31. 12. 2015.

    Sramotne kazne za Konstantin. Kao i uvek ide se na stetu klubova iz Nisa u svakom takmicenju. Puna podrska za nas tim, koji se i pored svega sto se desilo na toj utakmici,borio do poslednjeg trenutka meca,kao i na svakoj utakmici ove sezone.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: