Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:15, 10. 6. 2021.

| Sport

Zbog ulaska navijača na teren kažnjen prokupački klub, za Upravu kazna prestroga

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
ofk topličanin
Klub iz Prokuplja kažnjen oduzimanjem bodova i neigranjem kod kuće; Foto: Lj. M.

Zbog ulaska navijača na teren na utakmici 36. kola Srpske lige Istok između Topličanina i Jedinstva iz Paraćina, Disciplinska komisija FS RIS je kaznila klub iz Prokuplja sa 300.000 dinara, oduzimanjem 9 bodova u narednoj sezoni i sa 8 utakmica igranja na terenu koji je najmanje 30 km udaljen od ovog grada. Za upravu kluba kazna je, kažu, neprimerena i nadaju se smanjenju jer su već uložili žalbu drugostepenom organu.

Disciplinka komisija je strogo kaznila prokupački klub jer su navijači, navodno izrevoltirani odlukama sudije, 22. maja u 80. minutu, pri rezultatu 0:1 za goste, ušli na teren i napali sudiju. Veći incident je sprečila policija koja je uspela da smiri Prokupčane, ali je sudija nakon toga prekinuo susret.

Iz Uprave Topličanina poručuju da je sramota šta se sve dešavalo na toj utakmici, da je obeležio glavni sudija koji je navodno prestrogo pokazao 2 crvena kartona domaćim igračima, svirao penal za goste koji su oni promašili, a sve odluke su, po njima, išle na ruku igračima Jedinstva.

Komentar glavnog sudije koji je potpuno izgubio kontrolu na ovom susretu je i “samo me još Vučić nije zvao da pobede gosti”. To je rekao pred nekoliko igrača, sve vreme tendenciozno svirao u korist gostujuće ekipe. Redari su pokušali da spreče upad revoltiranih navijača, ali je sve kulminiralo desetak minuta pre kraja, nakon što je posle jedne potpuno nerazumne sudijske odluke kap prelila čašu – kažu u Upravi Topličanina.

Inače, ova utakmica nije imala nikakav takmičarski značaj za OFK Topličanin jer su se oni kao ekipa sa začelja tabele nekoliko kola ranije već oprostili od tog ranga takmičenja, dok je za Paraćince ovo bila jedna od važnijih utakmica za opstanak u Srpskoj ligi.

Prokupčani su na kraju prvenstvo završili na 16. mestu sa 34 osvojena boda i od sledeće sezone se sele u niži, zonaški rang takmičenja, dok će klub iz Paraćina i ove sezone biti član Srpske lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slaviša Đorđević

    10:05 // 12. 6. 2021.

    Žalosno je kome je izglasano poverenje. Ne kazem da navijači ne treba da budu u upravi ali ne mogu navijači da vode klub. Bilo je samo pitanje vremena kada će eksplodirati i napraviti haos na terenu. Zna se gde je mesto navijačima, isključivo na tribinama. Ovo je blaga kazna za onakav prekršaj. Da se ovo desilo u Engleskoj navijači bi završili iza rešetaka 10 godina. Podhitno smena.

  • klubovi iz komsiluka

    15:55 // 11. 6. 2021.

    Prokuplje,jel mozete da pozajmite nama iz okoline te vase interne revizore da i mi opravdamo neke pare iz prethodnih godina,kod nas revizori proveravaju svaki dinar i vracamo svaku paru,culi smo da su vasi eksperti za pravdanje,nemoj da ste sebicni.Sportski Pozdrav za najbolje juzne vesti.

    • Zoran

      18:49 // 11. 6. 2021.

      Pa zavisi koje klubove kontrolisu, neki vracaju sve a neki nmg da opravdaju do maja pa onda svi ispastamo i daju nam sredstva tek kad nam se sezona zavrsi..

  • Bumbar

    10:46 // 11. 6. 2021.

    Kakvi ste divljaci nije vam ni mesto u srpsku ligu. Non stop pravite probleme i kuci i i gostima. Ne zna se ko je gori uprava ili navijaci. A na hadzi i drvceta treba da se ljutite jer bili budale i ubacili vas preko veze u srpsku

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: