Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:56, 27. 12. 2021.

| Sport

Zbog visokih temperatura zatvoreno klizalište u Nišu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Klizalište Čair Niš
Klizalište ne radi; foto: JV / Ljubica Jocić

Posle samo jedne nedelje od otvaranja, vrata klizališta u Nišu su zatvorena, a razlog je, kako kaže direktorka Sportskog centra "Čair" Branka Aranđelović, otapanje leda usled visokih temperatura vazduha. U funkciji je samo jedan kompresor, pa navodi da on ne može da održi led, ali se nada da će klizalište raditi već od utorka.

Klizališna sezona u Nišu je počela sredinom decembra, a od subote nema klizača na ledu, jer je počeo da se topi. Aranđelovićeva kaže da su iz bezbednosnih razloga zatvorili klizalište.

Led postoji, ali postoje kapljice na ledu od spoljašne temperature. Takođe, unutra rade reflektori, greje se i balon, tako da se poljavljuju kapljice i voda na ledu. Iz bezbednosnih razloga smo zatvorili, pa čekamo promenu temperature - kaže Aranđelovićeva.

Problem predstavlja i kompresor, jer je samo jedan u funkciji i ne može da održava površinu leda.

Kompresor radi, ali ne može da podigne temperaturu da bude do -9, -10, koliko je potrebno da može da se kliza. Drugi kompresor ne radi već 10 godina - objašnjava direktorka.

Očekuje da vrata klizališta ponovo budu otvorena u utorak, 28. decembra, ili sredu, jer bi 3. januara treba da počne i besplatna škola klizanja. Sve zavisi, kaže, od temperature.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Истина је спора, али достижна

    08:28 // 30. 12. 2021.

    "У лажи су кратке ноге"
    Кад је на функцију ступила нова Директорка , око ње се сјатише све сами стручњаци одликаши. Није тачно да други компресор не ради 10 година, лажу вас. Стављен је у функцију пре пар година. Па како је клизалиште радило до 8. марта 2021.? Сервис пред сезону није стручно урађен.Кад гледате Новака мислите лако је. Тако и ови стручњаци годинама гледали па помислили лако је.

  • Ivan S

    16:12 // 28. 12. 2021.

    Slavko meni se cini da ti vise licis na nekog sa druge planete I ne vidis da nema vise snega,mraza u ovom delu evrope zime vise ne postoje.Citajte malo literaturu za koliko se povecala temperatura na planeti.Za samo kratko vreme od deset godina je doslo do dramaticnih promena klime.Dipl.Geograf sam i imam nekoliko objavljenih radova iz te oblasti.

    • slavko

      18:16 // 28. 12. 2021.

      Cim si ti iz SNS-a znam sigurno da si naucnik. Gledao sam te na Nacional Geographic chanel, bas pominjase Ivana iz Caira.

  • mira

    13:25 // 28. 12. 2021.

    Pa gde ce sad Misa doktor da trenira sampione iz favorizovanog Sns kluba?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: