Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:50, 12. 9. 2019.

| Sport

Železničar: Stabilizacija i Škola rukometa prioriteti

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
aleksandar pavlovic, rk zeleznicar, foto jv vanja keser
Starost ekipe - 22,8 godina; foto: JV / Vanja Keser

Sa igračima čiji je prosek godina 22,8 i budžetom ekipe koji četiri puta manji nego prošle sezone, Rukometni klub Železničar iz Niša ulazi u novu sezonu u kojoj, kako kaže predsednik kluba Ljubomir Pavlović, nema obećavanja titule i trofeja u Kupu, ali ima stabilizacije i ulaganja u omladinske pogone.

Pre malo više od mesec dana niški "Želja" je dobio novu upravu, a pred članovima rukovodstva nije bio lak zadatak jer je bilo malo vremena za pravljenje prvog tima, imenovanje trenera, stabilizaciju u finansijama koje, kako je odlazeći iz kluba rekao trener Veselin Vujović, nisu bile sjajne.

Uz mnogo posla, a malo vremena, kako kaže predsednik Železničara Ljubomir Pavlović, nekadašnji igrač i reprezentativac, Uprava je stabilizovala situaciju.

Sportsku javnost sigurno najviše interesuju takmičarski ciljevi u narednoj sezoni, to je, naprosto, pitanje sa kojim se svakodnevno susrećemo i zato želim od toga da počnem, vrlo direktno i jasno: Mi nećemo juriti titulu, niti ćemo obećavati da ćemo osvojiti Kup, jer to niti je realno, niti je prioritet u ovom momentu. Naša prva preokupacija je finansijska stabilizacija kluba, a odmah zatim i organizacija omladinskog pogona i škole rukometa - kaže Pavlović.

Pre nekoliko dana za trenera drugog tima postavljen je Alen Ilić, koji se ranije dokazao u radu sa mlađim kategorijama Železničara.

On će biti u konstantnoj vezi i komunikaciji sa trenerom prvog tima. Čekamo još da dođemo do novih termina za školu rukometa pa da i na tom polju konkretizujemo naše planove. U svemu tome imamo veliku podršku Grada. Javnost moram da zamolim za strpljenje, ali mi ovu našu kuću moramo da gradimo od temelja, kako bismo u što skorije vreme imali potpuno zdrav klub, koji će biti za primer, ne samo u Nišu, nego u Srbiji - dodaje Pavlović.

Novi trener prve selekcije Đorđe Teodorović još jednom je ponovio da mu je čast da bude trener Železničara.

Za mene je najvažnije da javnosti oslikamo kakva je trenutno situacija u klubu i ekipi. Bila je to velika nepoznanica kada sam dolazio ovde, jer nije tajna da je Železničar imao jedan malo lošiji pečat u tom momentu. Moram da potvrdim da je atmosfera izuzetna. Saradnja sa klubom na svim nivoima, od administracije do uprave, je nešto što se nekad poklopi i bude dobro, a negde to ne ide. Ovaj put, prema iskustvu koje nosim iz prethodnih klubova, to se potpuno poklopilo. I sa te strane, uživam u Nišu - kaže Teodorović.

I što se tiče atmosfere u ekipi, dodaje Teodorović, sve je kako treba.

To je tako zdrava atmosfera među igračima, pravo je uživanje raditi sa njima i svaki trening davati maksimum. Ne želim da ovde napumpavam neku lažnu atmosferu, ovih mesec dana mogu biti zavaravajući, ali za mene su izuzetni. E sad, ne treba biti naivan i to dizati u nebesa da bi nekome porasle ambicije, vidimo mi tačno gde je nivo ekipe - dodaje šef struke niškog tima.

Prvi meč u novoj superligaškoj sezoni Železničar će imati u subotu, 14. septembra od 18 sati kada igra protiv Proletera u Zrenjaninu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Janko

    03:18 // 13. 9. 2019.

    To je ispravan i dugorocan put stabilnog kluba. Od bazne stanice se polazi, kao i kuca sto se gradi od temelja...
    KK Konstantin i OK Nis, kao i ostali klubovi bez temelja, moraju se ugledati na put kojim se stvara ozbiljna buducnost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: