Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 31. 5. 2018.

| Sport

Železničar: U Šabac po titulu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
zeleznicar
Istorijska prilika za "Želju"; foto: JV/Vanja Keser

Rukometaši niškog Železničara na korak su od istorijskog uspeha i drugog trofeja u sezoni. U petak, 1. juna u poslednjem kolu plej-ofa gostuju Metaloplastici u Šapcu i u slučaju pobede osvojiće titulu nacionalnog prvaka, prvu u istoriji. Oni koji žele u Šabac na utakmicu, mogu da se jave niškom klubu.

Posle osvajanja Kupa Srbije rukometaši "Želje" imaju priliku da podignu još jedan pehar ove sezone, onaj koji nikada nisu imali u svojim vitrinama. Železničar je lider plej-ofa, ima bod više od Vojvodine i sam rešava svoju sudbinu. U petak od 18 sati gostuje Metaloplastici, ekipi koju je pobedio ove sezone tri puta - u Šapcu u Superligi, u polufinalu Kupa Srbije u Novom Sadu i u prvom delu plej-ofa u "Čairu", ali i izgubio na svom terenu u drugom delu Superlige.

Znamo kako i da pobedimo i izgubimo. Po kvalitetu igre, Metaloplastika je odmah iza nas. Treba velika muka, trud i rad, mnogo pažnje i velike želje koja neće izostati. Biće kako treba da bude - kaže Josif Petković, trener "Želje".

Direktor Železničara Slobodan Milosavljević Cobi prisetio se 1998. godine kada je niški klub izgubio u finalu plej-ofa i bio zaustavljen na korak od titule.

Bio sam član te ekipe koja je 1998. godine bila najbliža šampionskoj tituli. Izgubili smo finale plej-ofa od Crvene zvezde, drugu meč-loptu sigurno nećemo propustiti - kazao je Milosavljević.

U isto vreme, kada Železničar igra u Šapcu, Vojvodina i Partizan igraju u Novom Sadu, a Dinamo i Crvena zvezda u Pančevu. Prema najavama, prenos utakmice će biti emitovan na RTS HD.

Železničar ipak bez organizovane podrške u Šapcu

Povodom najavljenog odlaska ljubitelja rukometa iz Niša na utakmicu u Šapcu, organizovanog od strane Grada Niša, iz Rukometnog kluba Železničar su obavestili javnost da neće biti organizovanog odlaska.

Dobili smo dopis Rukometnog kluba Metaloplastika, koji se poziva na odredbe Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, po kojima je „Železničar bio dužan da organizatora sportske priredbe obavesti o dolasku navijača najkasnije tri dana pre njihovog organizovanog polaska“, te da „ljubitelje rukometa“ i „posmatrače“, koje smo mi naveli u našem dopisu, „zakon ne poznaje“, već samo „navijače“ - kažu u Železničaru.

Predstavnici Metaloplastike su obavestila Rukometni savez Srbije da „nije u mogućnosti da odštampa dodatni broj ulaznica za sutrašnju utakmicu, jer je, u skladu sa planiranim brojem posetilaca, odštampao i adekvatan broj ulaznica“.

Nakon toga, RK Železničar se obratio direktoru lige, odgovornim ljudima u Rukometnom savezu Srbije i RK Metaloplastika, u kome ih je obavestio da odustaje od bilo kakve organizacije dovođenja navijača, ali i "da ne može da spreči simpatizere kluba, građane Niša, da u sopstvenoj režiji dođu na utakmicu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija

    15:13 // 1. 6. 2018.

    Prenos utakmice METALOPLASTIKA : ZELEZNICAR na internetu od 18 casova : http://www.sportuzivo.tv/v2/

  • Majmun Čeferin

    20:12 // 31. 5. 2018.

    Mogli ste vi iz Juznih vesti da prepravite ovu vest i da stavite zvanicno saopstenje Zeleznicara u vezi novonastale situacije gde je Sabac sramno naterao Zeleznicar da otkaze organizovani put na tu utakmicu, zaista je jako bezveze zasto su sprecili taj spektakl a dosta je bilo zainteresovanih...
    Ajmo Zeljo, nadam se da ce biti otvoreni autobus kada se vrate u grad da proslavimo svi zajedno!

  • Aca

    19:12 // 31. 5. 2018.

    Napred plavi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: