Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 3. 4. 2015.

| Sport

Železničar: bez potcenjivanja Planinke

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk-zeleznicar-prokic-i-milosavljevic.jpg
Siniša Prokić pravi taktiku da Železničar savlada Planinku u subotu; foto: Vanja Keser

Utakmicom protiv Planinke u subotu 4. aprila niški rukometaši počinju nadmetanje u plej-autu, a trener Železničara Siniša Prokić ističe da njegovi igrači samo maksimalnim zalaganjem mogu do pobede.

Početak takmičenja u doigravanju za opstanak rukometašima Železničara biće naporan jer će tokom nedelju dana igrati sa Planinkom, Požarevcem i Crvenom zvezdom.

Od 6 ekipa koje se bore za opstanak Nišlije su na trećoj poziciji, dok je njihov prvi rival Planinka na četvrtom mestu.

Počinje novi ciklus, a svaki početak je težak. Planinka dolazi da traži svoju šansu, mi moramo da ispoštujemo dogovor i mislim da ćemo onda dobiti - ističe Prokić.

Niški tim je pobedio Planinku na svom terenu (30:27), a potom ovog proleća izgubio sa 27:19 u Kuršumliji.

Nema potcenjivanja, moramo maksimalno da budemo ozbiljni. Namučili su nas u Nišu, tamo smo glatko izgubili. Nema mesta opuštanju, nastavili smo sa jakim treninzima posle Metaloplastike. Svaki rezultat osim pobede bio bi nam opasan i uveo bi nas u dramatičnu završnicu - dodaje Prokić.

Kada smo igrali nerešeno sa Metaloplastikom, rekao sam da ništa nije gotovo. Znao sam da ćemo kroz ozbiljan rad dići formu. Iz više razloga je dobro što smo se kvalifikovali na finalni turnir, borimo se za trofej, ekipa je posle serije poraza mentalno jača i pobeda daje optimizam da ulazimo u formu - tvrdi Prokić.

Zbog starih dugovanja račun Železničara je trenutno u blokadi 7,4 miliona, a igračima, kako sami tvrde, duguje se nekoliko plata. I pored problema, rukometaši su našli snage da maksimalnim radom naprave odličan rezultat, smatra Prokić.

Moram da pohvalim igrače i zbog discipline i rada na treningu i jer su pokazali da imaju pobednički mentalitet. Sve polazi od rada, a oni su i pored teške finansijske situacije pokazali da mogu mnogo i treba da im se oda priznanje - priča trener Nišlija.

Utakmica će biti igrana u sali OŠ "Mika Antić" u Durlanu u subotu od 18:30 sati.

Ulaz je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: