Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 28. 2. 2012.

| Sport

Železničar bez trenera sa "A" licencom

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk zelja logo

Rukometni klub Železničar nakon meča sa Napretkom neće imati trenera sa nepohodnom "A" licencom jer prvi starteg nema licencu Zajednice trenera RSS-a.

Posle problema sa dugovima i blokadama računa, Rukometni klub Železničar 1949 se suočava sa novim nedaćama. Niški superligaš nakon 19. kola i meča sa Napretkom iz Kruševca neće imati trenera sa neophodnom "A" licencom koju izdaje Zajednica trenera Rukometnog saveza Srbije jer Ljubomir Dunđerović koji je imao taj dokument ima drugi poslovni angažman.

Sadašnji prvi trener Aleksandar Živković nema tu licencu i potrebno je da klub ili angažuje nekog trenera sa potrebnom dokumentacijom ili da na klupi sedi neko sa licencom, ali da Živković nastavi da vodi ekipu.

- Upućujemo protest jer smo nezadovoljni tretmanom Zajednice trenera. Nailazimo na pasivnu opstrukciju. Bili smo zainteresovani da angažujemo velika rukometna imena Aleksandra Živkovića, Predraga Markovića, Miroslava Đorđevića ili Paju Pavlovića, ali oni nisu treneri najviše lige zbog licence. U Nišu imamo samo 2 trenera sa "A" licencom, Ivana Stankovića koji je naplatio iz kluba preko 700 hiljada dinara i Sašu Markovića koji je na čelu Zajednice - rekao je Vojislav Kraljić, direktor kluba.

Klub posle meča sa Napretkom mora da nađe rešenje jer bi u suprotnom dobio zabranu nastupa i ispadanje iz Superlige.

- Sramno je da ni selektor Srbije, čovek koji je drugi u Evrpi nema licencu jer nije pohađao seminare. Zoran Tuta Živković bi trebalo da drži seminare, a on je morao da plati 60.000 dinara kazne da bi dobio licencu. Naći ćemo rešene sigurno - rekao je Slobodan Milosavljević, sportski direktor Železničara.

Predsednik Zajednice trenera je profesor Saša Marković koji je bio trener Železničara (tada još Naisusa) pred početak sezone, ali je njega smenio Zoran Tuta Živković. Ipak, ovaj trofejni trener je posle 6 kola podneo ostavku iz zdravstvenih razloga. Na njegovo mesto stigao je Aleksandar Živković koji ti sada vodi ekipu koja je trenutno deseta u Superligi. 

- Klubovi ne treba da se uključuju u posao Zajednice trenera. Profesor Marković je doneo preokret i vratio Naisus u Superligu nakon ispadanja. Planinka se tada povukla i niški klub je ostao superligaš. Za 10 godina koliko sam u rukometu samo pomažem klubovima, muškim i ženskim. Želim Železničaru sve najbolje, da se vrati gde je bio nekada - rekao je profesor Saša Marković, predsednik Zajednice trenera.

Komisija je pred početak sezone izdala spisak trenera sa licencama koji se nalazi na sajtu Zajednice trenera.

- Komisija se bavi licencama i listu daje Zajednici trenera i Upravnom odboru Rukometnog saveza Srbije da verifikuje. Pred početak sezone je dala rok od 30 dana i nijedan trener se nije žalio. Moramo da poštujemo normative. Taman posla da je ovo rat - rekao je Saša Marković.

Železničar će pre meča sa Napretkom ugostiti Obilić u zaostalom meču 15. kola Superlige u sredu, 29. februara od 18:30h u hali Čair.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zelja fan

    18:04 // 5. 3. 2012.

    kao dugogodisnji navijac zeleznicara mogu da konstatujem da nove snage niskog rukometa biju mnogo velike bitke.Momci svaka Vam cast na svemu.Isekliste mnogo velike repove sa debelim prsljenovima a to je lopovluk,nemarnost sto je naj bitnije.Ali ostali su vam jos dva prsljena sa tog repa Zoran tuta Zivkovic iCaslav Grubic.Dok su Vam oni u klubu i miniraju sve sto je zdravo.Sto se ne povuku vec jednom u njihove sportske penzije i neostave mladu i svezu krv da vojuje svoje bitke.NEdajte se momci(VOJO KRALJICU i COBI)idite putem kojim ste krenuli jer samo taj put je ispravan.ZElim Vam puno uspeha a metuzalemi mars u penzije i postanite jednom za svagda persone non grate za niski rukomet.

  • navijac

    19:24 // 28. 2. 2012.

    Gospodo direktori , kao sto vidite nije sve u imenu Zeleznicar, jer sadasnji rukovodioci rukometa u Srbiji se ne secaju da je zelja bio postovano ime u SFRJ.Mnogo toga mora da se uradi da bi klub ziveo i napredovao.Potrudite se da izborite opstanak. jer posle lokalnih izbora nema zutih nas vlasti nema dila sa njima.
    Mozda bi licence dobili Mladenovic ili Satnojevic, ali nih Kraljic izbacio i loze, pa sigurno nece biti u opciji, a i Piki je trener Radnickog, pa mozda odatle duva vetar.
    Napadate Stankovica da je uzeo novac.Pored funkcije Direktora on je bio i zvanicnik sa licencom, a to, kao sto znate kosta.Odgovorite koliko ste placali Dundjerovica i zasto on odlazi u pola sezone?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: