Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:41, 1. 6. 2018.

| Sport

Železničar bez trofeja prvaka Srbije, izgubio u Šapcu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk zeleznicar
Vicešampioni Srbije; foto: Vanja Keser

Imali su rukometaši niškog Železničara šansu da prvi put u istoriji podignu pehar namenjen prvaku države, ali su u poslednjem kolu plej-ofa poraženi od Metaloplastike (27:26) u Šapcu. Taj poraz iskoristila je Vojvodina koja je pobedom nad Partizanom odbranila titulu.

Bili su niški rukometaši na korak od istorijskog uspeha, ali će u sezoni, koju su počeli od nule i osvojili regionalni Kup, pa Kup Srbije i prvo mesto u Superligi, obezbedili plasman u regionalnu SEHA ligu i igranje u Kupu EHF-a, ostati bez trofeja koji nisu nikad osvajiali.

Metaloplastika je slavila na svom terenu, Železničar je pao na drugo mesto i osvajanje vicešampionskog mesta, pošto je Vojvodina slavila u Novom Sadu protiv Partizana i tako odbranila titulu.

U prvom poluvremenu "Želja" je bolje počeo, poveo sa 2:0, ali nije uspeo da se više "odlepi". Prvi put je domaćin poveo u 19. minutu (9:8) i do kraja prvog dela igre nije ispuštao prednost.

Na kraju prvog dela igre bilo je 15:13 za domaćina, ali je početkom drugog dela igre "Želja" uspeo da preokrene i povede sa 16:15. Brzo je Metaloplastika izjednačila preko sedmerca, ali je Spasić doneo novo vođstvo gostima. Odbranili su se niški rukometaši u narednom napadu rivala, pa je Sretenović pogodio za 18:16.

Vodio je "Želja" sa 19:17, ali je šabačka ekipa napravila seriju od 3:0 i preokrenula (20:19) u 47. minutu.

Vratio je Železničar serijom 2:0 i poveo ponovo (21:20), ali je ponovo Metaloplastika izjednačila i usledila je igra gol za gol do trenutka kada je Metaloplastika povela sa 25:23.

Ipak, odličnom igrom u odbrani "Želja" je došao do izjednačenja (25:25), pa je usledilo novo izjednačenje (26:26) i 50 sekundi pre kraja Metaloplastika je preko sedmerca povela sa 27:26.

U poslednjim sekundama meča Železničar je imao šansu za izjednačenje, ali je golman domaćina spasio svoj gol.

Na kraju, Šapčani su slavili sa 27:26, a niške rukometaše ostavili u suzama.

Ispraženjen sam i emotivno i fizički. Preteško je. Imali smo 10 bodova više od drugog u Superligi i u plejofu bili prvi skoro do kraja. Na kraju odlučio je jedan šut - rekao je rukometaš Železničara Vladimir Jevtić nakon meča.

Sezona za niški klub je završena, a ostaće upamćena po brojnim pobedama, trofejima, neverovatnoj hemiji u ekipi i na kraju po vicešampionskom mestu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Navijač

    19:37 // 2. 6. 2018.

    Glavu gore. Ovo je bilo odlično. Iduće godine još jače.

  • realno

    14:50 // 2. 6. 2018.

    Nas trener se na svakoj utakmici posvadja sa nekim igracem...uSapcu se posvadja sa odlicnim Djukicem i pusti sina koji i ne pogleda odbranu protivnika ...strasno..i onda su krive sudije

  • Dejan

    07:42 // 2. 6. 2018.

    Svaka cast momci. Vas uspeh je i bez ove titule ogroman a sad samo da nastavite tako u evropi i sledecoj godini u nasem prvenstvu. Vi ste ponos ovog grada bez stava

    • dv

      08:00 // 2. 6. 2018.

      kakva evropa sad ce svi da odu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: