Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:00, 17. 9. 2014.

| Sport

Železničar bez trofeja u Superkupu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
P9170273.JPG
Kapiten Železničara Davor Basarić prima pehar za finalistu

Rukometaši niškog Železničara pretrpeli su ubedljiv poraz od Vojvodine rezultatom 40:22 (21:10) u utakmici Superkupa u Aranđelovcu.

Nišlije nisu uspele da iznenade šampiona države i sezonu počnu osvajanjem trofeja. Vojvodina je na meču vodila i sa 20 golova razlike, ali na kraju je „Želja“ smanjio na minus 18.

Osvajaču Kupa iz prošle sezone ništa nije išlo, dok su Novosađani bili odlični u odbrani sa raspoloženim golmanom Bojanom Perovićem.

Samo u 3. minutu (1:1) Železničar je imao izjednačenje, ali je Vojvodina brzo napravila razliku i u 7. minutu vodila sa 6:2. Golovima Basarića i Damnjanovića "Želja" je smanjila na minus 2 koji je imao i u 12. minutu (8:6). Nakon toga novosadska ekipa nije ispuštala prednost, a u 24. minutu je bila plus 8.

Do kraja poluvremena prednost je bila dvocifrena (21:10).

U drugom poluvremenu Železničar nije uspeo da pronađe rešenje za golmana i odbranu Vojvodine, ali nije ni koristio prilike za kontre.

Vojvodina je na kraju osvojila prvi trofej u sezoni, a Železničar se sprema za početak nove sezone pošto u subotu, 20. septembra gostuje Jugoviću u Kaću.


Reči trenera i igrača:

- Izgubili smo od mnogo kvalitetne ekipe. Nas je stigao i umor od utakmice u Evropi, ali ovo nam je dobro otrežnjenje pred početak nove sezone. Vojvodina je bila mnogo jača u odbrani i kontranapadima, a prvih dvadeset minuta golman Bojan Perović je branio dosta kvalitetno – rekao je Miroslav Đorđević, trener Železničara.

- Protivnik je bio dominantniji od nas. U šoku sam, kao što je u šoku i ceo stručni štab. Niko nije očekivao ovakvu utakmicu, mislili smo da ćemo pružiti jači otpor šampionu. Sada se okrećemo Superligi – kaže Davor Basarić, kapiten Železničara.

- Rezultat pokazuje da smo lako pobedili, ali nije bilo tako. Poklopile su nam se kockice, pružili smo pravu igru. Mislim da smo zasluženo osvojili Superkup – smatra Bojan Perović, golman Vojvodine.

- Utakmica je bila specifična, nije bilo popravnog. Bilo je i nama i njima važno jer smo znali da ko osvoji trofej, može lakše da uđe u sezonu. Ušli smo u meč sa mnogo poštovanja prema protivniku koji ima jednu mešavinu sa iskusnim igračima i mladim talentima – istakao je Đorđe Ćirković, trener Vojvodine.

VOJVODINA - ŽELEZNIČAR 40:22 (21:10)

Dvorana „Šumadija“, Aranđelovac
Gledalaca: 400
Sudije: Marko Boričić (Grocka) i Dejan Marković (Beograd).

Sedmerci: Vojvodina 1(1), Železničar 2(2).

Isključenja: Vojvodina 6, Železničar 10 minuta.

VOJVODINA: Arsenić (9 odbrana), Perović (15 odbrana), Kukobat, Živković 2, Orbović 5, Kankaraš 2, Todorović 2, Elezović 4, Veljković, Marjanović 3(1), Jovanović 2, Lazović 1, Nikolić 2, Stanković 12, Ivanović, Datukašvili 5.

ŽELEZNIČAR: Jelovac (1 odbrana), Zlatanović (8 odbrana), Porobić 1, Pavlović, Prokić, Stošljević 3, Dolić, Denić 3, Pernar 1, S. Stefanović 1, Mitrović, Mađar, Damnjanović 2, Pavlov 2, Petković 5(2), Basarić 4.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Za Zelju

    22:07 // 20. 9. 2014.

    Ajmo sada da kao sto ste blatili po ekipi , a prvenstveno treneru i svima oko kluba! Ajde sada komentar! Zelja pobeda u Kacu! Spremanje za Svajcarce a komentatori po portalima za beton ligu!

  • Pferdesdorf

    12:23 // 19. 9. 2014.

    Veliki je propust Javnog servisa da emituje program za odrasle u sred bela dana i sve to bez upozorenja...

  • Za Zelju

    19:17 // 18. 9. 2014.

    Posto javno kritikujete odmah na prvom porazu,ajde kada dobiju sledecu hvalite... Isto ovako javno kao sto sada radite to!!! Ja mislim da je to dobra ideja ali vi verovatno ne!!!

    • Ja

      21:45 // 18. 9. 2014.

      To sam i ja primetila, kad pobeđuju onda slede par pozitivna komentara sa obaveznih nekoliko minusa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: