Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 20. 8. 2018.

| Sport

Železničar četvrti na turniru u Strugi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk zeleznicar
Železničaru četvrto mesto na 46. tradicionalnom turniru u Strugi; foto: RK Železničar

U utakmici za treće mesto na 46. tradicionalnom međunarodnom turniru u makedonskoj Strugi rukometaši Železničara iz Niša poraženi su od francuskog Feniksa iz Tuluza rezultatom 32:24 (16:14). Na ovom turniru koji se igrao na otvorenom "Želja" je zabeležio dve pobede i dva poraza.

U utakmici za plasman Železničar nije bio na nivou kao u prva dva meča turnira, a u prilog tome govori i činjenica da su golmani imali ukupno tri odbrane na celom meču. Pored toga, trener niškog tima Veselin Vujović nije mogao da računa na lakše povređenog Stevana Sretenovića, a od 18. minuta na terenu, takođe zbog povrede, nije više bilo ni Predraga Vejina.

Početak borbe za treće mesto je bio obećavajuć, golovima Nemanje Milovanovića niška ekipa je povela sa 2:0. Francuzi su ubrzo odgovorili i izjednačili, a prvi put i poveli na meču u 11. minutu. Igralo se gol za gol, a poslednje vođstvo "Želja" je imao sredinom prvog dela igre (8:7).

Nakon povrede Vejina, Železničar je pao u igri, pa se Feniks serijom 4:0 "odlepio". Nije mnogo toga polazilo za rukom niškim igračima, a Vujović je u finišu prvog dela igre igrao sa sedam igrača, bez golmana na terenu. Ipak, to je Nišlijama pomoglo samo da na odmor odu sa minusom od dva gola (16:14).

Tuluz, koji je na ovom meču nastupio bez starnih krila Solea i Ilića, je drugo poluvreme otvorio serijom 4:0. Železničar je u 41. minutu uspeo da dođe do zaostatka od tri gola, ali je to bilo sve što su niški rukometaši mogli na ovom meču pošto je u finišu Fenisk "dodao gas" i na kraju slavio sa 32:24.

Niškim rukometašima ostalo je još osam dana do početka sezone pošto 28. avgusta od 20:45 u hali "Čair" igraju protiv novosadske Vojvodine prvo kolo regionalne SEHA lige.

Podsetimo, tokom turnira u Strugi Železničar je prvo savladao domaćina Strugu, potom bio bolji od švedskog Alingsasa. Usledio je poraz od rumunske Konstance i borba za treće mesto.

ŽELEZNIČAR - FENIKS TULUZ  24:32 (14:16)

Struga, stadion „Ženska plaža“.

Sudije: Metalari i Nikolovski (Makedonija).

Sedmerci: Železničar 1 (0), Feniks Tuluz 4 (4).

Isključenja: Železničar 2, Feniks Tuluz 2 minuta.

ŽELEZNIČAR: Mihaljević (2 odbrane), Lazić, Demirović (1 odbrana), Janković 1, Milovanović 5, Sretenović, Mađar, Vejin 2, Spasić, Savić 1, Babić 1, Jevtić 3, Damjanović 4, Ćeranić, Kljajić 2, Banduka 2, Knežević 3.

FENIKS TULUZ: Labro (14 odbrana, 1 sedmerac), Idrisi, Mongin 4, Žiredu 1, Delange 3, Przbilski 4, Ruiz 7 (4), Garsija 2, Žilber 2, Bonefoi, Jakobsen, Olson 4, Bonilari 5.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    10:31 // 20. 8. 2018.

    čim naši slavni klubovi izađu van zemlje, počiste ih svi ostali, a ovde milione dobijaju i kao uspešni su. Izgleda da su nam lige u svim popularnim sportovima malo jače od Školskih u drugim zemljama. Ali kinta nam je vrhunska...

    • Tivat

      17:50 // 21. 8. 2018.

      Ne sekireaj se,tu je Joska,kad ovaj sa Cetinja uprska!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: