Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 5. 11. 2018.

| Sport

Železničar dočekuje slovački Tatran Prešov i poziva publiku u "Čair"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Stevan Sretenović spreman za novi izazov; foto: SEHA liga
Stevan Sretenović spreman za novi izazov; foto: SEHA liga

Posle više od mesec dana i dve utakmice u gostima, rukometaši Železničara iz Niša igraju utakmicu na svom terenu jer u sredu, 7. novembra u hali "Čair" u 8. kolu SEHA lige dočekuju slovački Tatran Prešov, učesnika Lige šampiona. Trener Nišlija Veselin Vujović prepušta protivniku ulogu favorita, ali ističe da i njegov tim ima svoje šanse. On je rekao i da je tim u potrazi za još jednim golmanom.

Dobre igre koje su niški rukometaši pokazali na poslednja tri meča, u kojima su pobedili bosanski Izviđač i makedonski Metalurg, ali i izgubili od Zagreba, niška publika moći će da vidi posle više od mesec dana pauze. U goste stiže učesnik Lige šampiona koji je ove sezone zabeležio četiri pobede i dva poraza u elitnom evropskom takmičenju.

Železičar je počeo da igra malo bolje, posle onih uvodnih utakmica kada se nismo baš proslavili. Stabilizovali smo se, snalazimo se u ovom skraćenom igračkom kadru. Dolazi nam Tatran, jedna od onih ekipa koje mogu da pobede i Vardar, Zagreb, Meškov u kompletnom sastavu, sigurno najbolja ekipa koja u ovom prvom delu lige dolazi u Niš. Sa odličnim trenerom, bivšim selektorom hrvatske reprezentacije Slavkom Golužom, sa nekoliko čeških i slovačkih reprezentativaca, sa krilima koja mogu da igraju u bilo kojoj evropskoj ekipi. Oni su apsolutni favoriti u ovoj utakmici - rekao je Vujović.

Železničar poziva publiku; foto: JV / Vanja Keser Železničar poziva publiku; foto: JV / Vanja Keser

Ipak, smatra strateg Železničara, i niški tim ima svoje šanse na ovoj utakmici.

Svoju šansu vidimo u tome da smo malo odmorniji, da će se Peđa Vejin vraća u tim, da će oni malo više biti okrenuti ka Ligi šampiona, gde ih već u subotu očekuje još jedna ozbiljna utakmica. Uvek kažemo da bi bilo dobro da imamo podršku navijača. Ne ljutimo se mi što dolazi manji broj ljudi, doći će vreme kada ćemo igrati još bolje i kada će hala biti ispunjena. Strpljenje je jako bitno - dodaje Vujović.

Slovačka ekipa je sa četiri trijumfa i ri poraza na četvrtoj poziciji, a pre poraza od Metalurga (30:28) u prošlom kolu vezao je tri pobede - protiv Meškov Bresta, Neksea i Izviđača. Da je Tatran ozbiljan rival, potvrdio je i kapiten "Želje" Andrija Mađar.

Pokazali su ono što većina ljudi koji pomno prate rukomet već odavno zna da, iako nisu možda atraktivno ime, kao recimo Vardar ili Zagreb, da su sigurno kvalitetom u tom rangu. Oni su redovnog učesnika Lige šampiona Sporting rutinski pobedili u gostima. To nam ne daje izgovore ili opravdanja da ne pružimo maksimum, da ono štro vežbamo na treningu ne prenesemo na utakmicu i da taj rad će jednog trenutka doći do izražaja, i u rezultatskom, i u smislu igre evidentan je napredak - kaže Mađar.

Utakmica u hali "Čair" počinje u sredu u 19 sati. Karta za tribinu je 150 dinara, za za parter 200. Prenos utakmice je najavljen na TV Arena sport 4.


Vujović: Po golmana u Aziju, Argentinu, Brazil...

veselin-vujovic-trener-zeleznicara,-septembar-2018,-foto-jv-vanja-keser Vujović: Moramo da se snađemo da izdržimo ovu godinu, a sledeće kada na vreme reagujemo, biće puno bolje; foto: JV / Vanja Keser

Dobre igre u prethodnim kolima su evidentne, ali je primetno da Železničaru nedostaje još jedan iskusan golman.

Situacija kakva je kod nas u klubu, da nađemo nešto dobro, a jeftino – teško je. Golmanski deficit je svuda u Evropi i svetu. Pokušavali smo i sa nekim golmanima koji su prestali da brane, pa da ih aktiviramo, ni to ne ide. Okrenuo sam se arapskom, azjskom svetu. Ako je Vardar uspeo da nađe Alžirca, možda i mi nađemo. Možda čak i Argentinca, Brazilca. Tu već ima dobrih golmana, ali da vidimo da li hoće da dođu u Niš. Moramo da se snađemo da izdržimo ovu godinu, a sledeće kada na vreme reagujemo, biće puno bolje - kaže Veselin Vujović.

Od početka sezone Železničar je dosta menjao tim, a iz Niša je otišlo šest igrača, dok su pojačanja stigla i nedavno kada je Dobrivoje Marković potpisao sa klubom iz Niša.

Čudno je da mi sada bolje igramo bez sedam igrača. Mi još nismo ni blizu onome čemu težimo i što moramo biti. Evidentno je da ćemo u pauzi zbog SP tražiti još nekoliko igrača da ojačamo neke pozicijue. SEHA liga nam dobro dođe, jer igramo protiv ozbiljnih ekipa, afirmišemo igrače, stičemo iskustva, shvatamo kako se mora igrati u Evropi, samim tim kada bude došla domaća liga bićemo za toliko jači. Ako bih govorio u procentima, mi smo na 40 do 50 odsto onoga kako bih ja želeo da igra "Želja", ali za to je potrebo da imaš neophodne elemente da sve uklopiš, da igrački sastav bude na tom nivou da može da isprati moj ideje - ističe Vujović.

Podsetimo, Železničar je ove sezone imao četiri vezana poraza u SEHA ligi, pa je savladao Izviđač i Metalurg, a u prethodnom kolu izgubio od lidera Zagreba. Sa dva trijumfa i pet poraza nalazi se na osmom mestu na tabeli regionalne lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • trianagla

    21:44 // 5. 11. 2018.

    Ma,Vujo sve trcim da gledam tvoje psovanje,sutiranje stolice i svadje sa sudijama!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: