Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:40, 9. 2. 2018.

| Sport

Železničar doveo reprezentativca Aleksandra Stanojevića

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stanojevic i smigic
Aleksandar Stanojević i sportski direktor "Želje" Ivan Šmigić nakon postignutog dogovora; foto: RK Železničar

Dan pre nastavka takmičenja u Superligi Rukometni klub Železničar iz Niša doveo je pojačanje. Radi se o desnom beku Aleksandru Stanojeviću, reprezentativcu sa bogatim internacionalnim iskustvom.

Dogovor o saradnji sa 33-godišnjim levorukim rukometašem postigao je sportski direktor „Želje“ Ivan Šmigić, koji je sa Stanojevićem bio saigrač u Metalurgu.

U Niš su me privukli pre svega ljudi sa kojima sam dogovorio ovaj transfer, koje poznajem od ranije i koji, vidim, sa uspehom vode Železničar. Radujem se radu sa iskusnim trenerom, o čijim uspesima dosta toga znam, jedva čekam da upoznam nove saigrače i uključim se u trenažni proces. Tu je, takođe, i faktor publike, koja je broj jedan u Srbiji, i koju nismo uzalud birali uvek kada sam igrao za reprezentaciju. Mislim da je ovo pravi klub za mene u ovom trenutku i da postoje preduslovi da se, u odnosu na dosad učinjeno, napravi i korak više i da se svi zajedno radujemo na kraju sezone - rekao je Stanojević za sajt Železničara.

Stanojević je karijeru počeo u Partizanu, a potom je bio igrač Balingena, Gumersbaha i Veclara, zatim je otišao u Francusku, gde je nastupao za Pariz Handbal. Bio je član slovenačkog Gorenja, skopskog Metalurga, kragujevačkog Radničkog, a igrao je i u Kataru i Saudijskoj Arabiji. U Niš doalzi iz turskog Goctepea.

Bio je član juniorske reprezentacije Srbije i Crne Gore koja je 2005. godine postala vicešampion sveta na prvenstvu u Mađarskoj, a igrao je i za seniorsku selekciju i u kvalifikacijama za nedavno Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Železničar u subotu, 10. februara od 18:30 u hali Čair dočekuje Metaloplastiku u 14. kolu Superlige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: