Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 3. 5. 2013.

| Sport

Železničar gostuje Vrbasu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
darko-djukic,-rk-zeleznicar-nis.jpg
Darko Đukić u napadu; foto: Stefan Komadinić

U pretposlednjem kolu Superlige rukometaši niškog Železničara igraju u Vrbasu u subotu, 4. maja od 19h. Dva kola pre kraja Železničar ima 17 bodova i nalazi se van "zone ispadanja".

Dva koraka do opstanka ostala su Železničaru. Kako trenutno stoje stvari, u slučaju obe pobede do kraja Niš će i dalje imati mušku rukometnu ekipu u Superligi. Prvi korak je u Vrbasu, gde Nišlije gostuju trećeplasiranoj ekipi koja nema takmičarski motiv u ovom meču, ali sigurno neće da dozvoli da gubi u poslednjem melu na svom terenu od ekipe koja se bori za opstanak.

- Sanjali smo da igramo ovakve utakmice i to nam se ostvarilo. Ne interesuju nas kalkulacije i računice, samo naša igra. Treba samo da damo maksimum i da zadovoljni izađemo iz hale - rekao je Slobodan Milosavljević, direktor Železničara.

Železničar dva kola pre kraja se nalazi na 12. mestu (od 14 pozicija) i ima 17 bodova, koliko i Jugović iz Kaća. Zvezda ima bod manje, a u usbotu dočekuje Napredak iz Kruševca, dok Jugović gostuje Metaloplastici. Napredak i Metaloplastika se bore za poziciju broj 4 na kraju prvenstva.

- Čitajući izveštaje nakon prethodnog kola i informacije da je utakmicu Želje i Zvezde gledalo oko 2.000 ljudi, a ostale mnogo manje, vidi se da Niš zaslužuje da ima superligaša. Vrbas je obezbedio igranje u Evropi i možda opuštenije uđu u meč. Znam koji je recept, a to su jaka odbrana i dobre kontre - kaže Nedeljko Vučković, trener Železničara.

Vrbas možda nema takmičarski motiv, ali na to ne smeju da računaju rukometaši iz Niša. Železničar u poslednjem kolu dočekuje Vojvodinu koja se bori za titulu.

- Ne treba da nas opusti činjenica što je Vrbas rasterećen. Tako je i Rudar ušao rasterećeno i na kraju smo uzeli samo bod. Sami sebe smo doveli u ovu situaciju. Verujem da možemo da uspemo - ističe Ivan Šmigić, igrač Želje.

Utakmica počinje u subotu od 19h, kada počinju i sve ostale utakmice pretposlednjeg kola Superlige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Percha

    23:28 // 3. 5. 2013.

    A samar???

  • tata

    21:03 // 3. 5. 2013.

    Svaka cast igraci ali sa ovim trenerom nema srece!!!p.s promenicu dres ali juce

  • Nislija

    18:50 // 3. 5. 2013.

    Iako imamo bod vise od Zvezde, mislim da oni imaju vece sanse za opstanak od nas, jer imaju laksi raspored. Jedino da Jugovic kiksne oba meca, jer mi u Vrbasu imamo sanse i to dobre da pobedimo, dok Vojvodinu cemo tesko, jer je to njima mec za titulu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: