Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 11. 7. 2018.

| Sport

Železničar i Naisa čekaju imena rivala za evro-takmičenja

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
djordje-spasic,-rk-zeleznicar,-maj-2018,-foto-jv-vanja-keser
Železničar ove sezone na četiri fronta - EHF kup, SEHA liga, Prvenstvo i Kup Srbije; foto: JV/Vanja Keser

Železničar i Naisa, dva predstavnika Niša u rukometnoj Evropi, saznali su imena potencijalnih protivnika u EHF kupu, odnosno u Čelendž kupu. Ko će im biti rival u međunarodnim takmičenjima saznaće u utorak, 17. jula.

Da bi stigao u grupnu fazu EHF kupa "Želja" će morati da prođe tri kvalifikacione runde koje su na programu septembra, oktobra i novembra.

Protivnici niških rukometaša u prvom kolu kvalifikacija mogli bi da budu Kaerjeng (Luksemburg), Dragunas Klaipeda (Litvanija), Batumi (Gruzija), Glazgov (Velika Britanija), Alingsas (Švedska), Varaždin 1930 (Hrvatska), Bern (Švajcarska), Koper (Slovenija), Potaisa Turda (Rumunija), Hafnafjordur (Island) i Insignis Beč (Austrija).

Mečevi prvog kola kvalifikacija za EHF kup zakazani su za 1/2. i 8/9. septembar, dok je drugo kolo na programu 6/7. i 13/14. oktobra.

Eventualni rivali niškog tima u drugom kolu su SKA Minsk (Belorusija), Vintertur (Švajcarska), Riko Ribnica (Slovenija), Konstanca (Rumunija), Gvardia Opole (Poljska), Benfika (Portugalija), Dramen (Norveška), Vestmaneja (Island), Spartak (Rusija), Karvina (Češka), Zaporožje (Ukrajina), Ahiles Boholt (Belgija), Makabi Rišon (Iozrael), ALPLA Hard (Austrija), Vojvodina (Srbija) i Olimpijakos (Grčka).

Žreb za treće kolo kvalifikacija obaviće se 16. oktobra, a mečevi su na programu 17/18. i 24/25. novembra.

Grupna faza ovog evropskog nadmetanja će se igrati februara i marta 2019. godine.

Početak priprema niških rukometaša je 19. jula, a dan kasnije ekipa bi trebalo da ode na Zlatibor gde će nastaviti da se sprema za novu sezonu u kojoj učestvuje i u SEHA ligi i domaćim nadmetanjima.


Naisa kreće od šesnaestine finala Čelendž kupa

naisa Još jedna sezona u Evropi; foto: JV/Vanja Keser

Prvi meč u Evropi niške rukometašice bi mogle da imaju 10. ili 11. novembra, dok je revanš šesnaestine finala nedelju dana kasnije.

Nišlijke bi mogle da se sastanu sa ekipama kao što su Krivaja Zavidovići (Bosna i Hercegovina), HIFK (Finska), Femina Vize (Belgija), Kasano Manjano (Italija), Gomel (Belorusija), Lacia Nikozija (Kipar), La Sale (Malta), Rinkon Malaga (Španija), Bjelovar (Hrvatska), Ankara Jenimahale (Turska), Virto Kvintus (Holandija), Boden (Švedska), Kumanovo (Makedonija), Majo(Ada (Portugalija), Makabi Rišon Lezion (Izrael).

Ako prođe prvi korak Naisa će osminu finala igrati tek naredne kalendarske godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: