Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:37, 27. 5. 2018.

| Sport

Železničar ide u SEHA ligu, na korak od titule

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk zelja
Slavlje u "Čairu", sledi borba u Šapcu; foto: RK Železničar

U punoj hali "Čair" niški Železničar pobedio je sa 21:15 Vojvodinu u pretposlednjem kolu plej-ofa i tako preuzeo lidersku poziciju na tabeli od večerašnjeg rivala. Ovim trijumfom "Želja" je obezbedio igranje u regionalnoj SEHA ligi naredne sezone.

rk-zeleznicar-rk-vojvodina-maj-2018-foto-jv-vanja-keser-8 Druga pobeda nad Vojvodinom ove sezone; foto: JV/Vanja Keser

Nikada hala "Čair" nije bila punija ove "Željine" sezone, ali nije ni bilo važnije utakmice u Nišu. Orilo se niškim hramom sporta "Želja, Želja", a na kraju je domaćin proslavio drugi trijumf ove sezone nad aktuelnim šampionom Srbije.

Osim rezultata 5:4 za Vojvodinu na početku meča, Železničar je vodio tokom celog meča, igrao na visokom nivou, silno želeo pobedu i na kraju slavio.

Viđena je jaka, borbena i teška utakmica, u kojoj je odbrana bila u prvom planu i takvom igrom Železničar je uspeo da za 60 minuta primi samo 15 golova.

rk-zeleznicar-rk-vojvodina-maj-2018-foto-jv-vanja-keser-12 Josif Petković preponosan i na igrače i na publiku; foto: JV/Vanja Keser

Najefikasniji u niškom timu bio je Aleksandar Stanojević sa 6 golova, dok je Sretenović dao 5. Osim njih dvojice, na vrhunskom nivou su igrali golmani Dejan Zlatanović koji je upisao 13 odbrana i Janko Gemaljević koji je uspešno "skinuo" 3 sedmerca rukometašima Vojvodine. Velike ovacije u finišu meča, kada je iznet sa terena, dobio je i Milan Đukić koji je igrao sa povredom i bukvalno "na jednoj nozi".

U timu iz Novog Sada najviše golova je dao Grozdanić (6), dok je pogodak manje imao Tomić. Treba napomenuti da je Vojvodina u Niš došla u podmlađenom sastavu zbog povreda nekoliko igrača, ali to ne umanjuje pobedu Železničara koji je dokazao da se Niš vraća na visoko mesto rukometne mape Srbije.

Preponosan sam na ambijent u hali "Čair" i gospodsko navijanje, a to kažem kao Nišlija koji dugo nije bio u svom gradu. Presrećan sam i zbog pobede. Čestitam Vojvodini na rezultatima i igri. Želim da se naredne sezone sretnemo u SEHA ligi - rekao je Josif Petković, trener Železničara, nakon meča.

Da bi proslavio prvu titulu nacionalnog prvaka, prvu u svojoj istoriji, niški tim mora da slavi u poslednjem kolu protiv Metaloplastike u Šapcu.

Ono što je sigurno, "Želja" će naredne sezone igrati u regionalnoj SEHA ligi i minimum u EHF Kupu, dok za kvalifikacije za Ligu šampiona treba da osvoji trofej namenjen prvaku države.

Nakon nepotpunog 9. kola Železničar ima 13 bodova, jedan više od Vojvodine.

rk-zeleznicar-rk-vojvodina-maj-2018-foto-jv-vanja-keser-3 "Željina" deca Boban Živković i Žarko Petković; foto: JV/Vanja Keser

ŽELEZNIČAR - VOJVODINA 21:15 (9:7)

Niš, hala Čair.

Sudije: Branka Marić (Pančevo) i Zorica Mašić (Zrenjanin).

Sedmerci: Železničar 3 (2), Vojvodina 7 (4).

Isključenja: Železničar 8, Vojvodina 4 minuta.

ŽELEZNIČAR: Lazić, Gemaljević (3 sedmerca), Zlatanović (13 odbrana), Živković 1 (1), Milovanović 1, Potkonjak, Sretenović 5, Mađar, Krsmančić 1, Stanojević 6 (1), Spasić, Jevtić 2, Petković 1, Mirić, Đukić 3, Vučković 1.

VOJVODINA: Verkić (7 odbrana), Perović, Simović, Čagalj, Milašević, Stojanović, Nadoveza, Vučković, Ratković 2, Trifković 1, Tomić 5, Stanković, Nikolić 1, Bojanić, Grozdanić 6 (4), Radović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PIVOT

    10:06 // 28. 5. 2018.

    ČESTITKE,ali moramo priznati da nije bilo Cobija ništa od svega ovoga.Čovek je celog sebe uložio u klub.Bilo mu je teško dok nije raskrstio sa starim prijateljima koji su ga minirali uvek.Kada je popio kafu sam sa sobom PRESEKAO JE.Bravo Slobodane i očekujem te na mestu gradskog večnika za sport.To je REALNO.

  • Zoki

    00:45 // 28. 5. 2018.

    Jel moze neko da mi objasni odakle nadimak "Želja"? Znam da Željeznicar iz Sarajeva ima nadimak Želja, ali Železnicar ne. Jel to neko pomodarstvo?

    • Tranzicija

      13:18 // 28. 5. 2018.

      A tebi je to najbitnije u ovom trenutku? E sada, pobeda ili bod iz Sapca uz pobedu Vojvodine protiv blizanca kao slag na tortu...

    • Marko

      03:36 // 29. 5. 2018.

      Zeljeznicaru iz Sarajeva je nadimak Zeljo, a Zeleznicaru iz Nisa Zelja. Nisi bas najbolje upucen.

  • Navijac

    00:02 // 28. 5. 2018.

    Cestitke momcima. Cestitke treneru, velikom gospodinu.
    Molba za gradske oce, vecnike, gradonacelnike i ostalo, da sto pre uniste ovo sto je Zeleznicar uspeo da napravi ove sezone, da smanje budzet, da ne podrze dalji tok takmicenja i sledecu sezonu... A klub ce polako uz pomoc navijaca opet da izadje na pravi put kao sada sto je uspeo. Bravo Zelja, bravo za publiku!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: