Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 6. 12. 2019.

| Sport

Železničar igra derbi u Novom Pazaru

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kocic
Miroslav Kocić: Ovo je derbi!; foto: JV / Vanja Keser

Do kraja jesenjeg dela ARKUS lige rukometaši niškog Železničara odigraće još dva meča i to derbija, a prvi je u subotu, 7. decembra protiv trenutno drugoplasiranog Novog Pazara, ekipe koja na svom terenu ne gubi bodove. Nišlije su trenutno treće na tabeli, a u prvom delu lige savladale su Novopazarce sa 35:34.

"Želja" je u dobroj seriji, ima 11 osvojenih od 12 mogućih bodova u prethodnih šest kola, dok su iza Novog Pazara pobeda nad Crvenom zvezdom i poraz od poslednjeplasiranog Šamota u Aranđelovcu. Pazarci na svom terenu nisu izgubili od prošlosezonskog plej-ofa, a poslednja ekipa koja je odnela ceo plen iz Raške bila je Metalolastika, predvođena Đorđem Teodorovićem, aktuelnim trenerom Nišlija.

Svi se sećamo kako je protekla naša prethodna utakmica, u drugom kolu tekućeg prvenstva u "Čairu". Pobedili smo golom 8 sekundi pre kraja i siguran sam da će Novi Pazar goreti od želje da nam se revanšira. Ali, partije koje pružamo u poslednje vreme daju nam za pravo da se nadamo da ćemo biti sposobni da ih u toj želji sprečimo. Dodatni motiv nam je činjenica da bismo, eventualnim uspehom, mogli da izbijemo na drugo mesto na tabeli, a pozitivno je to što smo kompletirali redove. Biće to, ubeđen sam, utakmica za uživanje za rukometne zaljubljenike - kaže Teodorović.

Novi Pazar sa 18 bodova zauzima drugu poziciju, dok je Železničar sa bodom manje i na mestu niže.

Ova se utakmica zaista može najaviti jednom rečju: derbi! Baš pravi derbi. Jedno je sigurno, da smo birali momenat kada da gostujemo Novom Pazaru, možda bolji ne bismo izabrali, jer smo baš u velikom naletu. Ali, to ništa ne mora da znači, jer tu je faktor napornog putovanja, vatrene publike sa tribina, a čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik. Probaćemo da ih nadtrčimo i da ostanemo u seriji dobrih rezultata, ali biće jako teško - kaže kapiten Miroslav Kocić.

Utakmica u dvorani "Pendik“ počinje u 18 časova, a sudiće je Mošorinski i Pandžić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: