Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 24. 10. 2022.

| Sport

Železničar ispustio pobedu protiv Mokre Gore, rukometašice Topličanina na vrhu Super B lige

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
rukomet ilustracija
Želja u poslednjim sekundama ispustio pobedu; ilustracija; foto: Vanja Keser

Iako su do 55. minuta imali 5 golova prednosti, mladi rukometaši niškog Železničara u 5. kolu Super B lige Istok - Zapad odigrali su nerešeno protiv Mokre Gore 35:35. Još jedan trijumf upisale su rukometašice Topličanina koje se nalaze na deobi 1. mesta sa svih pet pobeda.

Finasijski problemi rešeni su ”Želji” tokom prošle nedelje, ali izabranici Vladana Stošića nisu uspeli da upišu drugu pobedu na domaćem terenu, pošto je u ”Čairu” već pala Bela Palanka. Gosti iz Zubinog Potoka imali su tokom prvog poluvremena prednost, ali je u nastavku niški tim predvođen Mladenovićem, Veljovićem i Petrovićem (koji su zajedno postigli čak 28 golova) došao nadomak pobede.

Ipak, neiskustvo mladih rukometaša Železničara i izgubljene lopte u poslednjim minutima utakmice dali su šansu Mokroj Gori da stigne do boda u poslednjim sekundama utakmice, nakon dosuđenog sedmerca leskovačkih sudija Miloševića i Golubovića (35:35). Kapiten gostiju Aleksić bio je precizan, pa je u Nišu ostao samo jedan bod.

Od ostalih ekipa sa juga do boda su došli i Vlasotinčani na gostovanju u Požarevcu (28:28). Pobedu su upisali su rukometaši Vranja 1957 protiv Metalca (28:23), dok su poraze pretrpeli Bela Palanka od Hajduk Veljka (31:27) i Kuršumlija od Goč Merkura (30:24).


Rukometašice Topličanina nastavile pobedničku seriju

I petu pobedu u isto toliko utakmica upisale su u ženskoj Super B ligi rukometašice iz Prokuplja koje su na novom parketu hale ”Zoran Đinđić” savladale ORK Beograd sa 29:22 (15:12).

Ekipa Topličanina, uz Crvenu zvezdu, jedini je tim sa svih 10 osvojenih bodova, pa se može reći da su se te dve ekipe izdvojile i kao možda najveći favoriti za ulazak u društvo najboljih.

Prokupčanke su do pobede nad timom iz Beograda predvodile Olivera Nikolić sa 6 i Gergana Grozdanova sa 5 pogodaka, a priliku da nastave seriju pobede izabranice Bojana Prolovića imaće narednog vikenda na gostovanju ekipi Srema iz Sremske Mitrovice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: