Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 15. 3. 2018.

| Sport

Železničar kreće u pohod na Kup Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
sretenovic rk zeleznicar
Stevan Sretenović veruje u uspeh; foto: Vanja Keser

Šestostruki pobednik nacionalnog Kupa niški Železničar u subotu, 17. marta u Novom Sadu u polufinalu ovog takmičenja igra protiv Metaloplastike, nekadašnjeg šampiona Evrope i države.

Železničar ima sezonu iz snova, ostvario je 15 pobeda u Superligi, uz jedan remi i dva poraza, siguran je na prvoj poziciji elitnog ranga, ima osvojen turnir u Beogradu u pripremnom periodu, a nedavno je osvojio i regionalni Kup. Sada ga čeka završnica Kupa Srbije, gde pored niškog tima, igraju Metaloplastika, Vojvodina i Mokra Gora, pobednici četiri regiona.

Spremni smo, očekujem da tamo uradimo ono što možemo i umemo. Taj Kup je za mene usput, ja sam zadovoljan onim što smo uradili u Superligi. Ovog trenutka je moja ekipa dovoljno spremna da se sa svakim bori. Mislim da bi polufinale trebalo da bude dobra utakmica - rekao je Josif Petković, trener "Želje".

petkovic Josif Petković:"Očekujem da tamo uradimo ono što možemo i umemo"

Nišlije i Šapčani su ove sezone igrali dva puta, a svaki tim je slavio u gostima - “Želja” u Šapcu rezultatom 31:25, a Metaloplastika u Nišu rezultatom 24:22.

Spremali smo se i do te utakmice, ali tog dana nije išlo kako treba. Posle tog meča i Partizana smo krenuli da dižemo formu i mislim da smo na pravom putu da napravimo dobar rezultat u Novom Sadu. Siguran sam da nas čeka uzbudljiv vikend - kaže Đorđe Spasić, igrač “Želje”.

Metaloplastika je ove sezone ostvarila 11 pobeda i 8 poraza, a niški tim je šest puta osvajao nacionalni Kup i to 1977, 1982, 1985, 1997, 1999. i 2014. godine.

Iskreno se nadam da će Železničar osvojiti Kup i ove godine. Očekujemo borbu u Novom Sadu, nadamo se fer i korektnom suđenju i da ćemo pobediti Metaloplastiku koja je pokazala da može da nam parira i da nas pobedi. Mislim da se to neće desiti u subotu. Spremni smo i jedva čekamo vikend - kaže Stevan Sretenović, igrač "Želje".

Pobednik ovog duela igraće u finalu u nedelju od 18 sati protiv boljeg iz meča Vojvodina - Mokra Gora koji se igra u subotu od 18:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • darko

    13:18 // 16. 3. 2018.

    Kada nema beogradskih blizanaca nema ni tv prenosa ,napred Zeleznicar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: