Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:55, 11. 11. 2020.

| Sport

Železničar lako savladao Šamot i učvrstio se na liderskoj poziciji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
nikola egić, rk železničar niš
Peta pobeda u sezoni; foto: JV / Vanja Keser

Petu pobedu u sezoni rukometaši Železničara iz Niša zabeležili su u šestom kolu B grupe ARKUS lige pošto su na svom terenu savladali poslednjeplasirani Šamot iz Aranđelovca rezultatom 38:27 (18:9). Sa 11 bodova niški "Želja" je siguran na vodećem mestu na tabeli ove grupe.

Nakon 10-dnevne pauze Nišlije su nastavile takmičenje i lako opravdale ulogu favorita pred meč 6. kola. U ovom susretu niški tim je dao najviše golova na nekom meču ove sezone, pa sa pravom drži epitet ekipe sa najboljim napadom sa 193 data gola.

Golovima Egića i Stanojevića, Železničar je poveo na početku meča (2:0), a onda serijom 3:0 i pogocima ponovo Egića i Stanojevića, u 16. minutu vodio sa 8:3. Nisu se domaći igrači opuštali, pa novom serijom, ovog puta od 4:0 u 24. minutu vodili sa 14:7. Istu seriju, tokom koje su golove dali Aleksandar Stojanović, Jestrović i Pavlović, niški tim je poveo sa 18:9 što je bio i rezultat na kraju prvog poluvremena. Vredno je napomenuti da poslednjih pet minuta Železničar nije primio gol.

Trebalo je domaćim igračima četiri minuta da postignu gol u drugom delu igre, ali vođstvo nisu ispuštali. U 46. minutu gosti iz Aranđelovca su se približili na šest golova zaostatka (26:20), ali niški rukometaši se nisu opuštali. Serijom 3:0 i golovima Veljka Stanojevića i Danila Stojanovića Železničar je vodio sa 34:26 u 56. minutu, a do kraja domaći su dali još četiri gola i primili samo jedan za pobedu od 38:27.

"Želja" je prvi na tabeli sa 11 bodova, dok je Rudar iz Kostolca na drugoj poziciji sa 8 bodova.

U narednom kolu, koje se igra već u subotu, 14. novembra, niški tim igra u Beogradu protiv Obilića koji je pretposlednji.

ŽELEZNIČAR - ŠAMOT 38:27 (18:9)

Niš, sala Osnovne škole "Mika Antić"

Bez gledalaca.

Sudije: Boriša Milosavljević i Danijel Trivković (Beška).

Sedmerci: Železničar 5 (3), Šamot 8 (5).

Isključenja: Železničar 10 minuta, Šamot 6 minuta.

ŽELEZNIČAR: Matović, Kocić, Bojan Radivojević 2, D. Stojanović 3, Arizanović 3 (1), Stanojević 6, Petrović, Boris Radivojević 5, Milosavljević 1, Anđelković 2, A. Stojanović 4, Jestrović 4, Egić 3, Antić 1, Kostić, Pavlović 4 (2).

ŠAMOT: Maksimović, Preković 5, Ilić, Ranković 3, Radosavljević 2, Živojinović 6, Nikolić, Radisavljević 1, Dragutinović 8, Spasić, Marić, Živković 2, Radović, Mitrović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: