Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 21. 2. 2019.

| Sport

Železničar minimalno poražen u Slovačkoj

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk zeleznicar
Vladimir Jevtić odigrao zapaženu partiju; foto: JV / Vanja Keser

I pored dobre partije i velikog otpora, rukometaši niškog Železničara poraženi su u Prešovu od Tatrana rezultatom 27:26 (13:13) u regionalnoj SEHA ligi. Bez četiri pojačanja i povređenog Dalibora Markovića "Želja" je sve vreme parirao protivniku i pokazao da je na dobrom putu pred finiš osnovnog dela SEHa lige i pred start domaćeg takmičenja.

Bez najnovijih pojačanja Miroslava Kocića, Anta Babića, Jana Gorele i Nikole Matovića, kao i povređenog Markovića, ali sa debitantima Pižuricom i Božovićem, "Želja" je poveo sa 2:0 golovima Jevtića i Spasića koji je pogodio iz sedmerca.

Raspoložen u prvom delu igre bio je i golman gostiju Darko Stošić koji je pet puta sačuvao gol tokom prvih 15 minuta. Usledio je pad u igri srpske ekipe, pa je Tatran izjednačio prvi put (5:5), ali Nemanja Milovanović odgovorio sa tri gola i Železničar je vodio 8:6.

Usledila je serija domaćina od 4:0, ali držali su se niški rukometaši i opet imali prednost (12:11 i 13:12), dok je na poluvremenu rezultat bio izjednačen (13:13).

Poslednji put na meču "Želja" je vodio u 40. minutu (18:17), ali je slovačka ekipa uzvratila serijom 3:0 i do kraja nije ispustila vođstvo.

Železničar od 49. do 56. minuta nije potigao gol, ali su se gostujući igrai "probudili" i na minut i po do kraja primakli na 27:25. Vejin je sedmim golom doneo minus jedan, ali do kraja je ostalo samo 20 sekundi što su domaći igrači iskoristili da sačuvaju loptu i pobedu (27:26).

U drugom poluvremenu smo napravili mnogo grešaka, što je domaćin znao da iskoristi. Jednom kada su se „odlepili“, nije više bilo načina da ih sustignemo. Na momente je delovalo kao da domaći rukometaši nisu dovoljno motivisani za ovu utakmicu, ali oni su vrlo kvalitetan sastav koji će se do poslednjeg kola boriti za fajnal-for - rekao je Veselin Vujović, trener "Želje".

Posle 15 odigranih utakmica Železničar je ostao na osmoj poziciji, a 27. februara u hali "Čair" dočekuje devetoplasirani Metalurg iz Skoplja.

TATRAN - ŽELEZNIČAR 27:26 (13:13)

Prešov.

Sudije: Gubica i Milošević (Hrvatska).

Sedmerci: Tatran 1 (1), Železničar 4 (4).

Isključenja: Tatran 10, Železničar 12 minuta.

Crveni karton (treće isključenje): Matija Pižurica (Železničar) u 57. minutu.

TATRAN: Cvitković (3 odbrane), Čuprina (5 odbrana), Rabek 4 (1), M. Sarpataki, Đerić, Hrstka 2, Lapajne 4, Krok 1, L. Sarpataki, Križ, Urban 5, Kosteski 1, Butorac 9, Čarapkin, Gatan 1.

ŽELEZNIČAR: Lazić (1 odbrana), Stošić (8 odbrana), Milovanović 3, Stanojević, Sretenović 1, Mađar, Vejin 7, Milosavljević 1, Živković 1, Spasić 5 (4), Jevtić 6, Božović, Kljajić 1, Pižurica, Pavlović 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: