Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 5. 7. 2021.

| Sport

Železničar na stranputici - pre predsednika tim napustili trener i igrači

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
rk zeleznicar
Svi digli ruke od "Želje"; foto: RK Železničar

Osim što Ljubomir Pavlović više nije predsednik Upravnog odbora niškog kluba, ekipa koja će predstavljati grad i zemlju na međunarodnoj sceni nema ni trenera, dok je veliki broj igrača takođe napustio tim.

Brod koji tone ne deluje da će uskoro dobiti nekog kapetana, a i pomoćnog osoblja je sve manje.

Iz saopštenja od pre par dana saznalo se da dosadašnji predsednik Upravnog odbora niškog Železničara Ljubomir Pavlović, napušta tu funkciju, a tome su prethodili odlasci trenera i igrača.

Đorđe Teodorović nije više trener Železničara. Trener kadetske reprezentacije Srbije u narednoj sezoni predvodiće kragujevački Radnički.

Iako su rukometaši Železničara završili sezonu u plej-ofu Arkus lige na četvrtoj poziciji i jedan su od timova koji će rukometnu Srbiju predstavljati na međunarodnoj sceni. Ipak, od kraja sezone svedoci smo odlazaka iz kluba, dok za sada pojačanja nema ni na vidiku.

Železničar zbog smanjenja budžeta koji je opredeljen za klubove iz grada ima finansijskih poteškoća, pa ostaje da se vidi kakav će tim Nišlije napraviti za narednu takmičarsku sezonu.

Ono što nije dobro jeste odlazak trenera Đorđa Teodorovića. Prema najavama iz srca Šumadije, koje su se obistinile, Teodorović je preuzeo Radnički, tim koji je u
prvoj sezoni uspeo da se domogne doigravanja Arkus lige.

Da stanje u Nišu nije idealno govore i selidbe dvojice prvotimaca u Leskovac. Već ste na našem sajtu mogli da čitate da su se u redove Dubočice preselili najbolji golman lige Miroslav Kocić i jedan od najboljih strelaca Železničara, Đorđe Spasić, o čemu je u svom oproštajnom saopštenju govorio i Pavlović.

Igrači su primorani da u potrazi za egzistencijom iskoriste klauzulu koju su imali u ugovorima da ih mogu raskinuti zbog neprimanja nekoliko uzastopnih plata, a apsurd je da će nekolicina njih, koji je trebalo da predstavljaju okosnicu ekipe u narednoj sezoni, živeti u Nišu, a nastupati za Dubočicu iz Leskovca, koja je angažovala gotovo pola dosadašnje postave Železničara - konstatovao je Pavlović.

Još od ranije je poznato da će Marko Milosavljević karijeru nastaviti u španskom Ademar Leonu. Srpski levi bek potpisao je ugovor do 2024. godine, a put Leskovca su otišli i Aleksandar Pavlović i Lazar Anđelković.

Jasno je da je neizvesna budućnost, pa i opstanak kluba u gradu rukometa koji je u prolosti Nišlijama donosio puno radosti.

To je potvrdio i sam Pavlović koji je krivca video u rukovodstvu grada koje nije imalo sluha da i finansijski pomogne već pripremljeni i planirani opsatnak ovog niškog sportskog brenda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    09:55 // 6. 7. 2021.

    O mori Dragano, i ovo unisti. Idi si bre, begaj pre nego sto te tvoji oteraju, manje ce se rezilis

  • slavko

    21:00 // 5. 7. 2021.

    @kovid 20,SNS je unistio drzavu koja postoji 800 god.te nece jedan klub!

  • Smuk

    20:04 // 5. 7. 2021.

    Sve čega se dotaknu ili ugledaju - unište !
    Gori su od Meduze , koju ako pogledaš - okameniš se !
    Neverovatna količina neznanja, bahatosti i baksuzluka !
    Nakovanj da im ćovek dâ - ima ga polome !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: