Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:55, 2. 12. 2019.

| Sport

Železničar nastavio sa pobedama, pao i Proleter

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
vladimir jevtic, rk zeleznicar nis
Sigurnom igrom do nove pobede; foto: JV / Vanja Keser

Četvrtu pobedu u nizu u ARKUS ligi rukometaši niškog Železničara upisali su u prvom kolu drugog dela takmičenja, pošto su na svom terenu savladali zrenjaninski Proleter (36:28) i tako se revanširali za poraz na startu sezone. Nišlije su pokazale ubedljivu igru, a sa 368 datih golova imaju ubedljivo najbolji napad u ARKUS ligi.

Rukometaši iz Niša su i na svom šestom meču kod kuće upisali pobedu, a ovaj trijumf im je i peti na poslednjih šest mečeva tokom prethodna 24 dana.

Osim početnog vođstva (2:1 u 3. minutu), ekipa iz Zrenjanina nije imala prednost. Odmah su serijom 4:0 niški igrači preokrenuli, a u 10. minutu vodili sa 8:3.

Dva vezana odbranjena sedmerca golmana "Želje" Miroslava Kocića potvrdili su čvrstinu odbrani koju je imala niška ekipa, pa je napad imao lakši posao i u 17. minutu bilo je 13:7.

Malo, po malo, rezultatska razlika je rasla, pa je na odmor Železničar otišao sa vođstvom od 20:12.

Igrači Proletera nisu imali mnogo šta da traže na ovom susretu, a domaćin je imao i dvocifenu prednost u 34. minutu (24:14).

Uz dobru podršku sa tribina i sigurnu partiju, Železničar je išao ka sigurna dva boda. Zato je i u finišu meča trener Nišlija Đorđe Teodorović pružio šansu rezervistima. Na kraju, bilo je 36:28 za nišku ekipu kojoj je ovo osmi trijumf u ARKUS ligi.

Sa 17 bodova Železničar se vratio na treću poziciju, a naredni meč igra u subotu, 7. decembra od 18 sati kada igra sa drugoplasiranim Novim Pazarom.

ŽELEZNIČAR - PROLETER 36:28 (20:12)

Niš, sala OŠ "Dušan Radović".

Gledalaca: 400.

Sudije: Milenko Alimpić i Zdravko Crnjanski (Bačka Palanka).

Sedmerci: Železničar 3 (3), Proleter 5 (0).

Isključenja: Železničar 8, Proleter 4 minuta.

ŽELEZNIČAR: Kocić (14 odbrana, 4 sedmerca), Matović (3 odbrane), Stošić, Bojan Radivojević, Milovanović 5, Stanojević 6, Petrović 1, Boris Radivojević, Milosavljević, Spasić 9 (3), A. Stojanović 4, Jevtić 6, Cvetković 1, Potkonjak 1, D. Stojanović 1, Pavlović 2.

PROLETER: Šaru (3 odbrane), M. Gaćinović (9 odbrana), Knežević (1 odbrana), Pešić 5, Elezović 4, Ilijin 2, Todorov, A. Gaćinović 3, Rnić 4, S. Terzić 3, F. Terzić, Krivošija 4, Mirić, Kanižaj 1, Radović 2, Karlaš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: