Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:39, 17. 10. 2018.

| Sport

Železničar nastavio sa pobedama, trijumfovao u Skoplju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stevan-sretenovic,-rk-zeleznicar,-foto-jv-vanja-keser
Prva pobeda u gostima; foto: JV / Vanja Keser

Drugi put zaredom ove sezone niški rukometaši zabeležili su pobedu u SEHA ligi, ovog puta u 6. kolu regionalnog takmičenja Železničar je pobedio učesnika Lige šampiona ekipu Metalurga rezultatom 30:29 (16:13) u Skoplju.

Nišlije su većim tokom utakmice vodile, ali su u završnici dopustile da se domaćin približi na gol zaostatka i ima šut za izjednačenje. Utakmicu je obeležilo i prestrogo isključenje Predraga Vejina, koji je u prvom poluvremenu pogodio 8 puta, a kom je dodeljen direktan crveni karton u poslednjem minutu prve deonice zbog faula u odbrani.

Metalurg je poveo sa 2:0, ali su gosti došli do izjednačenja, a do vođstva u 7. minutu (4:3).

darko-stosic,-rk-zeleznicar,-foto-jv-vanja-keser foto: JV / Vanja Keser

Napadu Železničara, koji je predvodio Vejin, pomogle su i odlične odbrane golmana Danila Mihaljevića, pa je niški tim u 19. minutu vodio sa 11:8.

U finišu prvog poluvremena Železničar je imao i plus četiri (16:12), ali je na odmor otišao sa tri gola više od protivnika.

Metalurg je u drugom delu igre prišao na minus 2 (15:17), ali je novajlija Dobrivoje Marković postigao dva gola, kao i Kljajić i Živković i gostu su vodili sa 22:16.

Imao je niški tim i prednost od 24:19, ali je usledila serija grešaka i Metalurg je to iskoristio da smanji zaostatak.

Vodile su Nišlije 30:27 u 58. minutu, ali je sa dva gola Metalurg prišao na minus jedan. Pivot "Želje" Damjanović je izveo deveterac, ali mu je loptu ukrao Stojanović, čiji je šut blokiran i Železničar je mogao da slavi.

Posle šest kola Železničar je na osmom mestu i ima šest bodova, koliko i Vojvodina. U sledećem kolu, koje je na programu 30. oktobra, niški igrači gostuju Zagrebu.

METALURG - ŽELEZNIČAR 29:30 (13:16)

Skoplje, dvorana "Boris Trajkovski".

Sudije: Bogdan Stark i Stefan Romer (Rumunija).

Sedmerci: Metalurg 9 (9), Železničar 4 (4).

Isključenja: Metalurg 6, Železničar 8 minuta.

Crveni karton: Predrag Vejin (Železničar) u 30. minutu.

METALURG: Tomovski (11 odbrana), Danilovski, Jagurinovski, Jaganjac 4, Lazarevski, Dimitroski 2, Tokić 4, Tankoski 4, Serafimov 9 (9), Mladenovski, Velkovski 2, Milićević 1, Dodić, Mađovski, Stojanović 2, Arsenovski 1.

ŽELEZNIČAR: Mihaljević (5 odbrana), Lazić, Stošić (4 odbrane), Milovanović 1, Potkonjak, Srtetenović 4, Mađar, Vejin 8, Milosavljević, Živković 4, Spasić 6 (4), Marković 2, Jevtić 2, Damjanović 1, Kljajić 2, Pavlović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    16:07 // 18. 10. 2018.

    Vidi se taj rad sa Vujovicem ali i dalje mislim da je preskup za nase uslove za te pare mogli su da dovedu 4 top igraca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: