Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:13, 14. 11. 2020.

| Sport

Železničar ne da lidersku poziciju, slavio i nad Obilićem u Beogradu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
bojan radivojevic, rk zeleznicar nis, foto ARKUS liga
Bojan Radivojević dao tri gola; foto: ARKUS liga

Šestu pobedu u sezoni rukometaši Železničara iz Niša zabeležili su u Beogradu u 7. kolu B grupe ARKUS lige pošto su pobedili Obilić rezultatom 32:27 (17:15). "Želja" suvereno čuva prvu poziciju na tabeli na polovini takmičenja u B grupi.

Jedina ekipa bez poraza u B grupi završila je prvi deo nadmetanja u ovom delu takmičenja sa šest pobeda i jednim remijem. Železničar ne prepušta lidersku poziciju i od najbližeg pratioca Rudara iz Kostolca ima tri boda više.

Kocic, Arizanovic i Antic, RK Zeleznicar, foto ARKUS liga Dobrom odbranom do novih bodova; foto: ARKUS liga

Dobar niz nastavili su i na neugodnom gostovanju ekipi Obilića koji, osim početnih 1:0, nije imao prednost na ovom meču, a golovima Nikole Egića, Veljka Stanojevića i Borisa Radivojevića gosti su imali 3:1. Dobrom i sigurnom igrom Železničar je vodio sa 8:4, ali je ubrzo Obilić uspeo da stigne na gol zaostatka (11:10 u 20. minutu). Uzvratio je Lazar Anđelković i doneo "Želji" 14:12, a dva gola u plusu Nišlije su sačuvale i na kraju prvog poluvremena (17:15).

Pogocima Egića, Pavlovića i Borisa Radivojevića i vođstvom od 21:15 počeli su niški rukometaši drugi deo igre, a ubrzo je "Želja" imao i plus sedam (23:16 u 40. minutu). Nisu se opuštali gostujući igrači, čuvali su vođstvo i na kraju zaluženo slavili (32:27).

U narednom kolu, koje bi trebalo da se igra sledećeg vikenda, Nišlije opet igraju u Beogradu, ali ovog puta protiv Crvene zvezde.

OBILIĆ - ŽELEZNIČAR 27:32 (15:17)

Beograd, USC "Voždovac".

Bez gledalaca.

Sudije: Marko Sekulić i Vladimir Jovandić (Pančevo).

Sedmerci: Obilić 7 (5), Železničar 2 (1).

Isključenja: Obilić 6 minuta, Železničar 6 minuta.

OBILIĆ: Radović, Žujović 4 (2), Savić, Podraščić 4, Topalović 3 (2), Jovanović, Savić, Teodorović 5, Dražić, Knežević, Milutinović 1 (1), Popović 2, Stanisavljević 2, Antić 1, Ivošević 5, Tasić.

ŽELEZNIČAR: Kocić, Matović, Bojan Radivojević 3, D. Stojanović, Arizanović, Stanojević 4, Petrović 1, Boris Radivojević 5, Milosavljević 2 (1), Anđelković 3, A. Stojanović 5, Jestrović, Egić 6, Antić 1, Kostić, Pavlović 2.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: