Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 1. 11. 2021.

| Sport

Železničar nemoćan na gostovanju Spartaku

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
RK Železničar
Sedmi poraz u isto toliko mečeva niškog tima; Ilustracija; foto: Arkus liga

Još jedan ubedljiv poraz doživeli su rukometaši Železničara, koji su u 7. kolu Arkus lige poraženi od Spartaka u Subotici rezultatom 44:29 (22:13). Ekipa iz Niša je tako ostala jedina ekipa u ligi koja nema nijednu pobedu od početka sezone.

U duelu dve ekipe koje su pre ovog meča bile na samom začelju B grupe očekivao se jači otpor mladih rukometaša iz Niša. Igrali su izabranici Modraga Đorđevića prvih 20 minuta, bili u rezultatskom egalu, ali su onda ostali bez snage. Iako je ekipa Spartaka takođe jako mlada u svom sastavu, par njihovih iskusnijih igrača napravili su razliku na terenu.

Serijom 8:0 u finišu prvog dela domaća ekipa rešila je pitanje pobednika, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 22:13.

Igrači iz Subotice u drugom delu su stigli i do dvocifrene razlike, koju su uvećavali do kraja susreta (44:29). Dodatni problem za tim iz Niša bio je izostanak kapitena Darka Stošića na golu, koji zbog povrede nije putovao sa ekipom.

Ovo je bio još jedan poraz Železničara protiv timova koji će se naći u plej-autu gde se bodovi iz međusobnih susreta prenose, pa sada posle prvog kruga regularnog dela opstanak deluje kao nemoguća misija.

Sledećeg vikenda, niški tim gostovaće u Zrenjaninu, ekipi Proletera.

Ono što ipak može da raduje sve zaljubljenike u rukomet, jeste da od danas sa radom počinje i besplatna škola rukometa Železničara, a treninzi će održavati u Balon sali hale ”Čair”.

7. kolo Arkus lige: Spartak - Železničar 44:29 (22:13)

Dvorana: Hala sportova Subotica;

Sudije: Nikola Musić - Stevan Đurašinović (Vrbas)

Isključenja: Spartak: 10 minuta; Železničar 8 minuta;

Spartak: Papeš Bogosavljev 2, Spremo 7, Radosavljević 6, Stanković 1, Skuban 5, Suvujdžić 1, Kovačević 6, Jevtović 1, Terzić 6, Vojvodić (5 odbrana), Potpara 3, Stojanović 6, Radović (3 odbrane); 

Železničar: Blagojević (8 odbrana), Biševac 5, Veljković 7, Stojiljković, Petrović 3, Pavić, Đorđević 3, Mladenović 3, Ristić, V. Ristić 1, M. Ristić 1, Milojković, Kostić 6, Zlatković;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: