Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:28, 8. 12. 2018.

| Sport

Železničar odigrao odlično protiv šampiona, ali Vardar ipak prejak

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
acko pavlovic
Aleksandar Pavlović pružio dobru partiju; foto: JV / Vanja Keser

Odličnu partiju pružili su rukometaši Železničara iz Niša u 11. kolu SEHA lige, ali su ipak, uz snažan otpor, izgubili od aktuelnog prvaka regionanog takmičenja - Vardara (24:22). Pred oko 1.000 ljudi u hali "Čair" domaći su imali priliku za izjednačenje, ali greškom u napadu dali su šansu ekipi iz Skoplja da na kraju zabeleži devetu pobedu u sezoni.

Trideset sekundi pre kraja domaći su imali napad za izjednačenje (22:23), ali je Pavlović napravio grešku i 13 sekundi pre kraja trener gostiju zatražio je tajm-aut.

Na kraju presudilo je iskustvo Vardara, nekadašnjeg šampiona Evrope i aktuelnog i višestrukog prvaka SEHA lige. Karačić je sam išao do gola i lako prevario golmana domaćina (22:24).

Na početku meča domaći igrači bili su vrlo motivisani i brzo poveli sa 2:0, dok je odbrana dva puta blokirala napade Vardara. Gosti ponovo prave grešku u napadu, ali Vejin nije uspeo da poveća prednost na 3:0 pošto je fauliran. Sedmerac nije iskoristio Marković pošto je golman makedonskog tima Milosavljev odbranio.

kljajic,-rk-zeleznicar,-foto-jv-vanja-keser foto: JV / Vanja Keser

Milosavljev je i u narednim minutima čuvao Vardar, koji je prvi gol postigao u 7. minutu kada je Skube lako savladao čuvara mreže domaćih Stošića. Greške u redovima niških igrača pomogle su nekadašnjem evropskom prvaku da izjednači i u 8. minutu prvi put povede (2:3). Ubzo je seriju upotpunio Disinger koji je, nakon što je ukrao loptu, u solo prodoru atraktivnim golom doneo prednost od 4:2 za goste.

Zbog povrede Jevtića, Milovanović je odlazio na poziciju pivota, ali u 9. minutu ušao je u igru poslednje pojačanje Ratko Nikolić što je publika ispratila velikim aplauzom. Ubrzo je pogotkom Pavlovića "Želja" smanjio zaostatak (3:4). Pokušao je golman domaćina Darko Stošić da se upiše u strelce sa svog gola, ali je lopta otišla pored praznog gola.

Nakon isključenja Milovanovića, Nedanovski je pogodio za 5:3, ali imao je Vejin odgovor snažnim šutem. Sretenović je pucao preko gola, ali je precizan bio Krištopans (4:6 u 16. minutu).

Ratko Nikolić je potom pokušao, ali "samo" je iznudio sedmerac koji je realizovao Pavlović (5:6). Usledila je igra gol za gol, pa su pogađali Kiseljev (5:7) i Kljajić (6:7).

ratko-nikolic,-rk-zeleznicar,-foto-jv-vanja-keser foto: JV / Vanja Keser

Prva odbrana golmana "Želje" Stošića viđena je u 22. minutu, a ispostaviće se i jedina u prvom poluvremenu, pa je Vejin u igri jedan na jedan postigao gol za izjednačenje (7:7).

Kiseljev je doneo novu prednost Vardaru, dok sa druge strane, Milosavljev je odbranio šut Milovanoviću. Nikolić je opet iznudio sedmerac koji je Milosavljev odbranio Pavloviću.

Nakon tajm-auta trenera domaćin Veselina Vujovića, makedonska ekipa brzom igrom dolazi do novog gola i prednosti od 9:7, uz isključenje Vejina. Popovski i Nedanovski doneli su plus tri Makedoncima u 28. minutu (10:7).

Nikolić opet iznuđuje sedmerac, ali je Marković sada bio precizan. Milosavljević brzim golom donosi minus jedan (9:10), ali Krištopans i Popovski su opet "odveli" Vardar na plus tri u poslednjem minutu. Golom iz sedmerca Marković je stavio tačku na prvi deo igre (10:12).

Drugo poluvreme počelo je golovima sa obe strane, ali su Čupić i Kalaraš doneli u 34. minutu osetniju prednost od 16:11 za skopski tim.

Nakon tajm-auta trenera domaćih Ratko Nikolić je postigao svoj prvi gol u dresu "Želje". Zbog guranja Milovanovića igrač Vardara Kalaraš je dobio direktan crveni karton u 36. minutu. Domaći su u napadu napravili grešku i Disinger je lako ukrao loptu i pogodio za 17:12 za Vardar.

Ratko Nikolić je potom, nakon dodavanja Markovića, postigao novi gol (13:17) i iznudio isključenje za Kiseljeva.

stevan-sretenovic,-rk-zeleznicar,-foto-jv-vanja-keser foto: JV / Vanja Keser

U 40. minutu Stošić je upisao drugu odbranu, pa je Pavlović iskoristio napad da smanji zaostatak niškog tima (15:17 u 41. minutu). I u narednom napadu Stošić je sačuvao mrežu, ali rukometaši domaćina nisu uspeli da dođu na minus jedan.

Sa druge strane, Čupić je iskoristio dva sedmerca i Vardar je imao 19:15 u 45. minutu. Odgovorio je Spasić golom iz sedmerca, a onda je Stošić odbranio penal Čupiću, ali se igrač makedonskog tima ispravio kada je uzeo odbijenu loptu (16:20).

U narednom napadu Železničara Milovanović je bio precizan, ali u 50. minutu Krištopans donosi 21. gol Vardara. Nisu se predavali domaći, koji su igrali dobro tokom celog meča, pa je izdanak niške škole rukometa Aleksandar Pavlović postigao novi gol za 18:21.

veselin-vujovic,-rk-zeleznicar,-foto-jv-vanja-keser foto: JV / Vanja Keser

Dobro su se držali u poslednjih deset minuta domaći igrači - Milovanović i Vejin "topili" su prednost Vardara (20:22), ali Krištopans je držao goste na plus tri. Ipak, Vejin ponovo pogađa, a golman domaćih Lazić upisuje prvu odbranu. Brz napad "Želje" zaustavljen je odbranom srpskog reprezentativca Milosavljeva u 57. minutu.

Dobro veče golmana Vardara pokazalo se i u narednom napadu, kada je, nakon solo prodora, Živković ostao bez pogotka.

Na gol minusa "Želju" je doveo Ratko Nikolić u 59. minutu kada je ovaj kružni napadač iskoristio dodavanje Kljajića. To je podiglo publiku, koja je glasno podržavala domaće, a pomoglo je svakako i promašaj Skubea. Na kraju, gosti iz Skoplja osvojili su sva tri boda.

Železničar je nakon ovog kola i dalje osmi na tabeli SEHA lige, sa tri pobede, remijem i sedam poraza. Vardar je prvi sa skorom od devet pobeda i dva poraza.

ŽELEZNIČAR - VARDAR 22:24 (10:12)

Hala Čair, Niš

Sudije: Satordžija i Pandžić (Bosna i Hercegovina)

Sedmerci: Železničar 4/6, Vardar 3/4

Isključenja: Železničar 8 minuta, Vardar 12 minuta

Crveni karton: Kalaraš (Vardar)

ŽELEZNIČAR: Nemanja Milovanović 3, Luka Potkonjak, Veljko Stanojević, Stevan Sretenović 1, Andrija Mađar, Predrag Vejin 4, Miloš Lazić 1 odbrana, Marko Milosavljević 1, Nemanja Živković , Darko Stošić 4 odbrane (1), Đorđe Spasić 1 (1), Ratko Nikolić 3, Dobrivoje Marković 3 (2), Vladimir Jevtić, Aleksa Kljajić 1, Aleksandar Pavlović 4 (1).

VARDAR: Vlado Nedanovski 2, Gregor Ocvirk , Martin Popovski 2, Dainis Kristopans 4, Christian Dissinger 5, Igor Karačić 1, Stas Skube 1, Gleb Kalarash 2, Ivan Čupić 4, Daniil Shishkarev, Janja Vojvodic, Dmitry Kiselev 3, Stefan Atanasovski, Dejan Milosavljev 9 odbrana (2), Marko Mishevski, Marko Kizic.

Železničar - Vardar, video: SEHA liga

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    06:36 // 9. 12. 2018.

    Dobro je

  • Nislija

    22:34 // 8. 12. 2018.

    Odlicno sve je bolje i bolje,Ratko Nikolic veliko pojacanje,prava je steta sto nismo izjednacili.
    Bravo zeljo !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: