Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 11. 5. 2015.

| Sport

Železničar optužuje Savez "da mu podmeće nogu"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk-zeleznicar-nis
Rukometaši Železničara bore se za opstanak; foto: Vanja Keser

Nakon poraza od Planinke, u kom smatraju da su ih sudije oštetile, direktor Rukometnog kluba iz Niša istakao da Železničar traži smene vodećih u Rukometnom savezu Srbije. U Savezu nemaju komentar.

Niški Železničar i pored vođstva većim tokom utakmice, izgubio je u Kuršumliji od Planinke 25:23 (11:14), a glavnim krivcima u saopštenju za javnost proglasio je sudijski par koji su činili Dobrosav Knežević i Srđan Lončarević iz Beograda.

Sprečili su nas da bolju igru od rivala i vođstvo pretvorimo u pobedu vrednu opstanka u ligi, krajnje tendecioznom arbitražom i neujednačenim kriterijumom, tolerišući pregrubu igru Planinke u odbrani, čime je direktno uticano na konačan rezultat. Na površinu je izbila istina da su u Kuršumliju poslati sa zadatkom da Železničar mora da izgubi - navodi se u saopštenju Železničara.

slobodan-milosavaljevic Slobodan Milosavljević potpisao je saopštenje Železničara; foto: Vanja Keser

Šestostruki osvajač nacionalnog Kupa, finalista Evropskog Kupa pobednika kupova 1978. godine i vicešampion Jugoslavije 1998. godine poziva "sve iskrene sportske radnike i rukometne klubove da se pridruže inicijativi za totalnu kadrovsku reorganizaciju Rukometnog saveza Srbije".

Čvrsto smo rešeni da privedemo kraju borbu protiv rukometnog zla, da učinimo sve da se o rezultatima odlučuje na terenu, a ne u kancelarijama banatskih i bačkih rukometnih mudraca. Tražimo hitne rukometne izbore u Srbiji! U suprotnom, ubeđeni smo da će se srpski rukomet ugasiti - navodi se u saopštenju.

U saopštenju, koje je potpisao direktor Železničara Slobodan Milosavljević, navodi se da niški klub "neće ustuknuti u borbi za bolje sutra srpskog rukometa".

Sve ovo doživeli smo kao klasičnu odmazdu rukometnih moćnika zbog činjenice da smo se priklonili inicijativi za sazivanje Vanredne skupštine Rukometnog saveza Srbije i da se jasno i glasno zalažemo za korenite promene u svim strukturama naše rukometne organizacije - stoji u saopštenju.

UO-RSS-25.12.2014 Ivan Stanković (u sredini) nema komentar; foto: rss.org.rs

Potpredsednik Rukometnog saveza Srbije Ivan Stanković, na kog je dosadašnji predsednik Saveza Velimir Marjanović preneo ovlašćenja, kaže da nema komentara.

Nisam video saopštenje, nisam ni gledao utakmicu. Znam samo rezultat, ne znam šta se izdešavalo. Nemam komentar - kazao je Stanković.

On je dodao da ne zna ni da je Železničar podržao inicijativu za sazivanje Vanredne skupštine Saveza.

Nigde nisam video da su oni podržali tu inicijativu, toga nema u javnosti - dodao je Stanković.

Kompletno saopštenje zainteresovani mogu pogledati na zvaničnom sajtu Rukometnog kluba Železničar.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko Basic

    20:23 // 11. 5. 2015.

    Tako je to kad u klubu se ne zna ni ko je trener,ni ko direktor,ko kosi a ko vodu nosi.Nego jel ce neko da snosi odgovornost za ovakav neuspeh,za blokiran racun i za mozda i ispadanje iz lige?

    • referent

      09:12 // 12. 5. 2015.

      Zasto bi neko iz kluba snosio odgovornost kad mogu lepo da optuze Savez za svoju nesposobnost..

  • marko 87

    19:05 // 11. 5. 2015.

    Ko ih sisa kada Nisu iz NISA
    Ako ste I'm rekli , protiv bande ne ide drugacije I drugi treba da prate vas primer I dignu glas protiv unistavanja juga srbije,
    Image mogu podrsku

  • valid nis

    19:00 // 11. 5. 2015.

    beogradizacija , stA reci ,bitno je da oni zive a jug srbije neka cami I propada Kako ljudi tako I sport
    (fk radnicki, rk zelenicar,
    Kk konstantin itd)
    Volimo te zeljo ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: