Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 11. 4. 2021.

| Sport

Železničar ostao bez finala Kupa

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
RK Železničar
Metaloplastika se revanširala Železničaru u Kupu; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Rukometaši Vojvodine i Metaloplastike boriće se danas za pehar Kupa "Branislav Pokrajac", a tim iz Šapca je sinoć u drugom polufinalu savladao ekipu Železničara rezultatom 32:29 (17:13). Najzaslužniji za pobedu Metaloplastike bio je Vojislav Brajović koji se u listu strelaca upisao 9 puta.

Nisu uspeli izabranici Đorđa Teodorovića da u roku od dve nedelje dva puta savladaju učesnika Seha lige. Egal u rezultatu viđen je do 12. minuta kada je bilo 6:6. Od tog trenutka Šapčani u potpunosti preuzimaju kontrolu utakmice. Tim koji sa klupe predvodi legendarni Veselin Vuković imao je i pet golova prednosti na svom kontu u 23. minutu, a na kraju prvog dela prednost je iznosila plus 4 (17:13).

Silovito je Metaloplastika započela drugo poluvreme i stekla visoku prednost. Brajović je pogađao sa linije od 7 metara, Babić sa crte, Srdanović iz kontranapada, pa je golom mladog Dodića nominalni gost na ovom susretu poveo sa 21:14. Ipak ekipa iz Niša se nije predavala, povezavši tri uzastopna gola pri rezultatu 27:20, a onda zahvaljujući pre svega Milovanoviću, a onda i golom Borisa Radivojevića prišli na samo jedan gol minusa (29:28). Ipak, Šapčani su uspeli da odbiju poslednji udar Železničara i domognu se finala (32:29).

Protivnik Metaloplastike u današnjem finalu biće tim Vojvodine, dvostruki uzastopni osvajač ovog takmičenja koji je u polufinalu lako izašao na kraj sa Radničkim i slavio rezultatom 30:18. Finalna utakmica u Smederevu igra se danas od 18 sati.

Posle završetka takmičenja u Kupu, ekipa Železničara se okreće nastavku Arkus lige gde ih u narednom kolu očekuje komšijski derbi sa Dubočicom u Leskovcu.

Polufinale Kupa "Branislav Pokrajac": Železničar - Metaloplastika 29:32 (13:17)

Dvorana: SH Smederevo

Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica) - Srđan Milosavljević (Zvečan)

Isključenja: Železničar: 8 minuta; Metaloplastika: 8 minuta;

Železničar: Matović, Bojan Radivojević 2, Stojanović, Stanojević 1, Petrović 1, Boris Radivojević 1, Ristić, Anđelković 8, Stošić, Milosavljević 2, Stojanović 4, Antić, Trkulja 1, Milovanović 6, Kocić;

Metaloplastika: Dodić 3, Vorkapić, Jevtić, Pisarić 4, Srdanović 4, Milovanović, Bomaštar, Antonijević, Ivanić, Radisavljević, Đukić 4, Mitrović 3, Babić 5, Todorović, Brajović 9, Došen;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: