Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:22, 6. 2. 2021.

| Sport

Železničar pobedio Obilić i sa prvog mesta startuje u plej-ofu

Autor:M. M. Izvor:Južne vesti
rukomet
Ekipa Železničara upisala je pobedu u poslednjem kolu regularnog dela Arkus lige; foto: Vanja Keser

Nakon pobede u Aranđelovcu, ekipa Železničara upisala je pobedu u poslednjem kolu regularnog dela Arkus lige, pošto su kao domaćini savladali beogradski Obilić rezultatom 33: 26 (16:13). Ovom pobedom ekipa iz Niša osvojila je prvo mesto u B grupi i pored toga što je i drugoplasirana Metaloplastika sakupila isti broj bodova.

Od samog starta utakmice motivisani domaći igrači stavili su do znanja gostima iz Beograda da će teško odneti bodove iz sale osnovne škole "Miroslav Antić". Najveće vođstvo Železničara u prvom poluvremenu bilo je 5 golova razlike, a ta prednost je nastala sredinom prvog dela kada je napravljena serija 5:0 (12:7). Uspeli su igrači Obilića da iskoriste nešto slabiju odbranu "Želje" i da na pauzu odu sa zaostatkom od tri gola (16:13).

I na početku drugog dela gosti se nisu predavali i da su iskoristili dva sedmerca u prvih pet minuta njihov zaostatak bi bio minimalan. Pošto nisu uspeli, domaći osnaženi odbranom Kocića uspevaju da rutinski održavaju razliku i bez većih problema privedu utakmicu kraju. Konačan rezultat meča bio je 33:26, a poslednji gol na meču postigao je mladi rukometaš Železničara, Đorđević. rukomet Po završetku utakmice, trener Železničara Đorđe Teodorović, pohvalio je svoje igrače za pristup utakmici; foto: Vanja Keser

Bez dileme igrač utakmice bio je Kocić koji je na svom kontu zabeležio 17 odbrana. Pored njega istakli su se i Spasić sa 6, odnosno Pavlović i Stojanović sa 5 golova. Kod gostiju najzapaženiji bio je Savić sa 5 datih golova. Utakmicu je sudio arbitarski par iz Leskovca, Nikolić-Cvetković.

Po završetku utakmice, trener Železničara Đorđe Teodorović, pohvalio je svoje igrače za pristup i dodao da njegova ekipa jedva čeka početak doigravanja.

Naredne dve nedelje moramo iskoristiti za dobar i jak trening i da se pripremimo za dve jake utakmice na startu plej-ofa protiv Dubočice i Vojvodine. Za razliku od mnogih, ja sam verovao u ovu ekipu i sada je vreme da pokažemo svoje pravo lice - rekao je Teodorović.

Ovom pobedom Železničar je osvojio prvo mesto u B grupi i pored istog broja osvojenih bodova kao i šabačka Metaloplastika. Početak plej-ofa zakazan je za 20. i 21. februar, kada sledi komšijski derbi između Železničara i Dubočice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    09:15 // 7. 2. 2021.

    Sve čestitke.

  • Mara

    06:44 // 7. 2. 2021.

    Svaka čast

  • Pop

    23:17 // 6. 2. 2021.

    Naredne dve nedelje su ključne

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: