Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:39, 1. 5. 2019.

| Sport

Železničar pobedio Partizan i popeo se na drugu poziciju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kocic,-nis,-rk-zeleznicar,-foto-jv-vanja-keser
Kocić sakupio 22 odbrane; foto: JV / Vanja Keser

Treći trijumf u plej-ofu rukometaši niškog Železničara zabeležili su u hali "Čair" pobedom nad beogradskim Partizanom rezultatom 30:22 (15:11). "Želja" je posle petog kola plej-ofa na drugom mestu sa četiri boda manje od novosadske Vojvodine.

Predvođeni pomoćnim trenerom Nebojšom Bokićem niški rukometaši su pobedili Partizan u meču koji je obeležio golman domaćina Miroslav Kocić sa 22 odbrane.

U 5. minutu igrači "Želje" poveli su sa 3:1 golovima Živkovića i Jevtića, a već u 13. minutu imali prednost od 7:2. Posle samo 5 minuta Partizan je serijom 5:1 došao na gol zaostatka (8:7), ali su domaći uzvratili serijom 3:0 (11:7 u 20. minutu).

Ta četiri gola prednosti igrači iz "Čaira" su zadržali do kraja prvog poluvremena, a na odmor su otišli sa vođstvom od 15:11.

Početkom drugog poluvremena crno-beli su polako stizali zaostatak, a prvi put su poveli u 36. minutu (16:17). Vodila se velika borba u narednim minutima, ali su onda niški igrači od 19:20 stigli do 24:20 u 51. minutu i to golovima Milovanovića, Babića, Gorele i Markovića.

Taj period je prelomio utakmicu i domaćin je polako uvećavao prednost do konačnih 30:22.

Posle petog kola plej-ofa, tačno na polovini ovog dela takmičenja, Železničar je na drugom mestu sa 6 bodova, četiri manje iza maksimalne Vojvodine.

U narednom kolu niški tim gostuje Metaloplastici u Šapcu, a taj meč je u subotu, 4. maja od 18:30.

ŽELEZNIČAR - PARTIZAN 30:22 (15:11)

Niš, hala Čair.

Gledalaca: 400.

Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković (Beograd).

Sedmerci: Železničar 1(1), Partizan 3(0).

Isključenja: Železničar 8, Partizan 4 minuta.

ŽELEZNIČAR: Kocić (22 odbrane, 3 sedmerca), Matović, Milovanović 4, Stanojević, Sretenović 3, Mađar, Milosavljević 2, Živković 2, Spasić 4(1), Gorela 1, Marković 4, Jevtić 4, Kljajić 4, Pižurica, Pavlović, Babić 2.

PARTIZAN: Milenković (5 odbrana), Trnavac (5 odbrana), Ilić, Bojan Radivojević 1, Banduka, Ivanović 8, Grubić 3, Radovanović 2, Boris Radivojević, Padežanin 1, Stevanović 5, Mićić 1, Šotić 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Crnpurasti pampur

    14:19 // 4. 5. 2019.

    Pa tacno je da je Dzeri kao trener izbacio Zelju prvi put u istoriji iz prve lige. Kao igra isto tanak.Kog je napravio? Unisti mnogo dece zbog sinova.

  • Tivat

    08:07 // 3. 5. 2019.

    Bokic je slab trener,al cim ode Vuja,mi pobedismo!

  • DZABA!

    08:32 // 2. 5. 2019.

    Izgubljena je titula, DZABA sve! Nikada nece biti nista od kluba dok god ne dodje neki ozbiljan predsednik i dok je BOKIC u klubu! Nezdrava situacija!

    • Krilce (koje razgovara sa publikom)

      14:05 // 2. 5. 2019.

      Ti bi doveo Dzerija ili Josku ! Dzeri je isterso i upisan u istoriji kluba da je klub izbacijo iz lige.Dok mu je Joska bio mentor.Dzeri i rukomet. Haa

    • DZABA SVE

      17:07 // 3. 5. 2019.

      Dzeri ili Joška su napravili rezultate za Železničar! Joška je prošle godine osvojio kup, u zadnjem kolu izgubio titulu i odveo Želju u SEHA!

    • DŽABA SVE

      17:08 // 3. 5. 2019.

      Džeri je trener koji je napravio igrače i igrače! Od Niških klinaca... Broji se u desetinama! A tu je i Beli koji je "proteran" u Naisu! DŽABA!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: