Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:37, 5. 5. 2012.

| Sport

Železničar pobedio šampiona

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
yelja, partiyan
Železničar pobedio Partizan u hali Čair; foto: Marjan Nikolovski

Rukometaši Železničara naneli su prvi poraz aktuelnom šampionu Partizanu u 27. kolu Superlige. Niški tim slavio sa 27:26 (15:10).

Niški tim je zabeležio i treću pobedu pod vođstvom Jovice Cvetkovića, a poslednji u nizu pao je aktuelni šampion i trenutni lider Superlige Partizan. Crno-beli su pretrpeli prvi poraz u sezoni, a "Želja" pokazao da ima potencijala za velika dela.

Železničar je disciplinovanom igrom, velikom borbom i još većom željom došao do 11. pobede i koraka bliže opstanku. Partizan je poveo na startu sa 1:0, ali domaći nisu dozvolili gostima da se "odlepe". Bilo je neizvesno većim delom prvog poluvremena, ali je posle 8:8 niški tim napravio seriju od 4:0 i više nije ispuštao vođstvo. Na kraju prvog poluvremena Želja je imao i 15:10.

U drugom delu igre Partizan se "probudio" i napravio seriju od 4:0. Prvi gol u drugom poluvremenu Železničar je postigao u 38. minutu, ali srećom po domaće, Partizan to nije iskoristio. Nišlije su i u trenucima sa igračem manje uspevale da postižu golove, ali i da se odbrane. Sa dva odbranjena sedmerca i nekoliko bitnih intervencija golman Železničara Milan Ćućuz je doprineo pobedi protiv jedne od najboljih ekipa naše zemlje. Iako je Parizan imao stotinak svojih pristalica na jednoj tribini, u finišu meča jača je bila podrška domaćih koja je podsetila na slavne dane Železničara.

Borba za pobedu vodila se do poslednjeg minuta, a konačnu tačku na sve dao je kapiten "Želje" Vladimir Đurić u poslednjem minutu kada je postavio rezultat 27:25. Gol Ilića nakon toga samo je smanjio prednost Nišlija koje su na kraju zasuženo slavile.

- Sjajna utakmica i atmosfera u hali. Pokazali smo možemo mnogo, naneli smo Partizanu prvi poraz. Shvatili smo gde smo ranije grešili, pokazali da imamo potencijal. Frenetičnom borbenošću ostvarili smo pobedu - rekao je Vladimir Đurić, kapiten Železničara.

Nakon dolaska novog trenera, niški tim je pokazao koliko može i koliko vredi.

- Želja je odlučila, velika želja - rekao je posle meča Jovica Cvetković, trener Železničara.

Najefikasniji u Železničaru bili su Đurić i Veljković sa po 6 golova, dok je Milan Ćučuz imao 17 odbrana, od čega dva sedmerca.

- Momci su bili kompaktni, sve zamisli su ispunili. Ovo je veliki rezultat, rukomet je sport ovog naroda. Šteta bi bilo da Železničar ne nastavi ovako ili da ispadne - rekao je Cvetković.

Sada sledi pauza za niške rukometaše zbog završnice Kupa, a onda finiš borbe za opstanak. Železničar trenutno ima 25 bodova i nalazi se na 9. mestu Superlige.


ŽELEZNIČAR: Jovanović S, Jovanović N, Mitić, Vasiljević, Anđelić 1, Veljković 6 (3), Mađar, Milosavljević, Đurić 6, Đukić 3, Dolić 1, Stanković 4, Basarić, Brnjas 4, Stanić 2, Ćućuz 17 (2) odbrana.

Sedmerci: 3/3
isključenja: 20 minuta

PARTIZAN: Vasić 7 odbrana, Milošević 3, Ilić 1, Mandić 3, Radanović, Maksić 4, Kladarin, Radivojević 3(2), Babić, Ilić N. 4, Milinić 4 (3), Kostadinović 2, Radovanović, Mešter 2, Marsenić, Potić.

Sedmerci: 5/7
isključenja: 10 minuta

Svi rezultati 27. kola:

Požarevac - Crvena zvezda 23:26 (7:12)
Rudar - Jugović 25:29 (12:15)
Crvenka - Obilić 32:27 (17:17)
Smederevo - PKB 16:18 (7:8)
Metaloplastika - Dinamo 37:22 (20:10)
Napredak - Radnički 23:23 (10:10)
Železničar - Partizan 27:26 (15:10)
Vojvodina - Kolubara 28:26 (14:7)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vladimir

    02:17 // 6. 5. 2012.

    Sudjenje je bilo katastrofalno,sve su odluke u poslednjih 7.8 minuta isle na stetu Zelje.Prosto se pitam dokle ce Partizan imati monopol u srpskom rukometu sto se tice sudija,onako perfidno i ocigledno pomaganje sampionu nije potrebno. Moze se reci da je Zelja danas pobedio i protivnika ali i sudije!Ovakvim sudjenjem klupski rukomet nam tone sve vise...

  • navijac

    00:16 // 6. 5. 2012.

    svaka cast jovici, marku, dzeriju i igracima...prava stvar je videti strucne ljude koji se bore za dobrobit niskog sporta...samo napred

    • tom

      17:03 // 9. 5. 2012.

      Navijac.... Zasto dzeriju svaka cast sto je brze bolje otisao u spark da popije nesto mufte ili sto se dere ko bolestan pored terena,klasicna ljiga! Mozda si i ti dzerijev neki rodjak? Ostalima svaka cast na pobedi!!! BRAVO ZELJA!!!

  • nikolina lukic

    23:42 // 5. 5. 2012.

    Puka slucajnost. Zeleznicar je provereno trula i bolesna ekipa sa psihopatama u rukovodstvu. Bez obzira na slucajnu pobedu oni sigurno krupnim koravima koracaju ka dnu.

    • jj okocha

      00:48 // 6. 5. 2012.

      a mozda si ti provereno truo i bolestan, a po svemu sudeci iskompleksiran lik koji ne zna da prizna uspeh???

    • Navijac2

      00:51 // 6. 5. 2012.

      Pa ti si stvarno zloban covek. Kdrugome jamu kopa sam u nju upada. Pazi se, ne pricaj negativno jer ce ti se obiti o glavi, ako je imas.Ovakvim komentarom dokazujes da je nemas. izvini ali stvarno nemas...

    • Marko

      01:58 // 6. 5. 2012.

      Nikolina sa prefiksom ORK Nis,ako si Dokman ili Ivan Stankovic ili njegov doticni sin ili ti njegov kum Mirkovic,bolje se tako predstavi jer su kompleksi vasi neizlecivi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: