Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 7. 8. 2017.

| Sport

Železničar počeo pripreme, novi trener Josif Petković

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Zeleznicar prvi trening 2017
Napravljen dobar tim; foto: JV/MJ

Nakon dobijanja “vajld karte” za takmičenje u Super ligi i dovođenja nekoliko zvučnih rukometaša, Železničar je otpočeo pripreme i imenovao novog-starog trenera. Reč je o Josifu Petkoviću, trofejnom stručnjaku kome iskustvo nikako ne nedostaje, ali je tokom poslednjih nekoliko godina pauzirao sa trenerskim poslom.

Novi šef struke bio je krilo “Želje” u periodu kada je ovaj tim igrao u finalu Kupa pobednika kupova Evrope 1978, a oprobao se i na klupi ovog kluba. U dugoj karijeri vodio je i muške i ženske klubove, a važio je i za najuspešnijeg “stranog” trenera u Makedoniji.

Predvodio je i mušku i žensku reprezentaciju ove zemlje, kao i nekoliko klubova, među kojima i Kometal Gjorče Petrov, koji je doveo do finala Lige šampiona. Petković je rekao da mu nije trebalo mnogo razmišljanja da prihvati ulogu trenera, te da je prvi cilj da se klub stabilizuje. On kaže da će preneti svo svoje znanje na igrače, a da je na njima da se izbore za svoje mesto u timu.

Samo mogu da kažem jedno: bićemo oni koji će dobro da rade, bićemo disciplinovani, vredni, radni, a sve ostalo će doći samo po sebi. Ambicije su vrlo jasne, kada je neko dole kao što je bio Železničar, treba polako da se izdigne. Mislim da ova grupa momaka garantuje da možemo malo brže da idemo ka tome - priča Petković.


Pripreme u Nišu, na igračima da se nametnu

Kompletne pripreme biće odrađene u Nišu jer, kako kaže trener, ovde imaju na raspolaganju sve što im je neophodno za trening. On je rekao i da je postojeći sastav dovoljan za početak, a da će videti kada počne Super liga da li će im biti potreban još neko.

Jedno od najzvučnijih pojačanja niškog kluba svakako je Mladen Krsmačić, koji je prošle sezone bio najbolji strelac Super lige. On je u dresu Sloge iz Požege prethodnih sezona beležio odlične partije i imao ključnu ulogu u njihovom plasmanu u četvrtfinale evropskog Čelendž kupa. Zeleznicar trening Foto: JV/MJ

Klub ima neverovatnu tradiciju. Verujem ljudima koji su u uprvi kluba i mislim da su uradili dobar posao dovođenjem par novih igrača, uključujući i mene. Nadam se da ću, kako klub bude rastao, isto tako da rastem i ja. Možda će to biti dovoljno čak i da izborimo Evropu, možda i neće, ali je najbitnije da se klub stabilizuje u smislu da postane stabilan superligaš - ispričao je Krsmančić.

Osim njega, igrači koji su se pojavili na prvom treningu i koji su od danas na raspolaganju treneru su: golmani Dejan Zlatanović i Filip Dražić, levo krilo Đorđe Spasić, desno krilo Radislav Laković, levi bekovi Nikola Milošević i Andrija Mađar, srednji bek Žarko Petković, desni bek Žarko Barjaktarević, kao i pivoti Vladimir Jevtić i Vlada Mitić. Tu su i mladi igrači Nikola Milutinović, Miloš Lazić, Predrag Mijatović i Đorđe Virijević.


Nova uprava, UPPR i više o sponzoru krajem avgusta

Kako je zbog novčanih nedaća “Želja” bio primoran da pauzira godinu dana sa takmičenjem, proces oporavljanja kluba zasniva se na Unapred pripremljenom planu reorganizacije. On se privodi kraju, kako kažu u klubu, ali više detalja biće poznato krajem avgusta.

Zeleznicar pres Foto: JV/MJTakođe, kako je rekao proslavljeni internacionalac Ivan Šmigić, koji u ovom prelaznom roku ima ulogu tim menadžera Železničara, nova uprava kluba, kao i ime novog sponzora, biće poznati tada.

Do kraja avgusta ćete znati sve informacije vezano za to kada će se potpisati taj ugovor o sponzorstvu i sve ostalo. Što se tiče dugova, kroz neki zakonski proces smo prihvatili sve, mislim da je to dovoljno za sada. Uplatili smo “vajld kard” koji je bio 4 miliona, to je i više nego ozbiljno - rekao je Šmigić.

Podsetimo, u niškom klubu tvrde da imaju novog sponzora, koji će plaćati troškove kluba u narednoj sezoni i koji je platio učešće u Super ligi, ali čije ime se ne zna. Nedavno je Igor Novaković podneo ostavku na mesto predsednika kluba, pa je i sastav nove uprave velika nepoznanica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: