Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:39, 7. 4. 2019.

| Sport

Železničar poražen od Dinama u Pančevu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
zelja
Ipak bez bodova u Pančevu; foto: JV / Vanja Keser

I pored velike borbe u finišu utakmice, rukometaši niškog Železničara nisu uspeli da osvoje makar bod u Pančevu pošto je u 2. kolu plej-ofa Superlige Dinamo slavio sa 26:25 (13:11).

vujovic foto: JV / Vanja Keser

Nišlije su tokom većeg toka meča jurile rezultat, a u 49. minutu imale i minus pet (22:17), a u poslednjem napadu, pri izjednačenom rezultatu, izgubili su loptu i igrač domaćih Nenad Vučković je bez problema pogodio prazan gol za pobedu Dinama.

Dinamo je poveo sa 3:1, ali je "Želja" uzvratio serijom 3:0. Usledila je izjednačena igra, nijedan tim nije imao prednost veću od jednog gola.

Gosti iz Niša poslednji put na meču vodili su u 17. minutu (8:7), ali je Dinamo ubrzo napravio seriju 3:0. Domaćin je na odmor otišao sa prednošću od 13:11.

Nakon vođstva Dinama na početku drugog dela igre (16:13), gosti su napravili seriju 3:0 i izjednačili na 16:16 u 40. minutu.

Tajm-aut domaćeg trenera pomogao je rukometašima iz Pančeva da ponovo povedu, a onda je trener "Želje" Veselin Vujović uzvratio sa dva brza tajm-auta, ali to nije mnogo razmrdalo gostujuće igrače.

vejin foto: JV / Vanja Keser

U 56. minutu Pančevci su vodili sa 25:22, ali su onda Jevtić, Babić i Vejin doneli novo izjednačenje. Nakon isključenja Vejina, niški tim je uspeo da se odbrani sa igračem manje, a onda sudije nisu priznale gol Goreli nego svirale faul. Usledilo je probijanje Milosavljevića, da bi Vučković iskoristio prazan gol i doneo pobedu Dinamu.

Nišlije imaju pobedu i poraz u plej-ofu i nalaze se na trećem mestu, a jedino Vojvodina ima oba trijumfa i drži lidersku poziciju.

Niški rukometaši imaće dve nedelje pauze zbog obaveza repreznetacije, a u trećem kolu koje je na programu 20. i 21. aprila "Želja" će ugostiti Novi Pazar koji je pretrepeo oba poraza.

DINAMO - ŽELEZNIČAR 26:25 (13:11)

Pančevo, dvorana „Strelište“.

Gledalaca: 800.

Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin).

Sedmerci: Dinamo 3(1), Železničar 3(2).

Isključenja: Dinamo 6, Železničar 8 minuta.

DINAMO: Zlatanović (10 odbrana, 1 sedmerac), Radovanović (1 sedmerac), Milošević 1(1), Pilipović, Radanović, Stojanović, Dimitrijević 5, Savić 5, Jezdimirović, Jovanović, Pavlović, Distol, Milenković 2, Barudžić 3, Kostadinović 4, Vučković 5.

ŽELEZNIČAR: Kocić (12 odbrana, 2 sedmerca), Matović (3 odbrane), Milovanović, Sretenović 2, Vejin 7, Milosavljević 3, Živković 2, Spasić 1, Gorela 2, Marković 3(2), Jevtić 4, Božović, Kljajić 1, Pižurica, Pavlović, Babić 2. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: