Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 13. 11. 2019.

| Sport

Železničar pred derbi sa Dinamom: Nema lepšeg izazova

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Želeničar Jevtović
Dinamo je na liderskoj poziciji ARKUS lige, a "Želja" na četvrtoj; foto: Vanja Keser

Samo jedan poraz u proteklih 9 kola ARKUS lige doživeo je Dinamo, a u sredu, 13. novembra niški Železničar će pokušati da mu nanese i drugi. Domaćini ovog susreta su, kako kaže trener Nišlija Đorđe Teodorović, projektovani da budu glavni konkurenti Vojvodini u borbi za titulu, ali je nekoliko timova do sada bilo na pragu da napravi iznenađenje u Pančevu.

Jedan od razloga što Dinamo nije bio na očekivanom nivou igre je što već neko vreme tim nije kompletan, ali su u poslednjem odigranom kolu, protiv Crvene zvezde, rutinski odradili posao i odigrali verovatno najstabilniju utakmicu od početka sezone.

Oni su projektovani tako da budu glavni konkurenti Vojvodini u borbi za titulu prvaka države. Imaju sve što jedna prava ekipa treba da ima. Nemerljivo iskustvo u svim linijama tima, posebno u bekovskoj postavi, ali i brzinu, ubitačnu kontru, koja je dolaskom Šotića postala još izraženije oružje. Nema lepšeg izazova nego pokušati da pariraš takvoj ekipi u gostima. Mi imamo obavezu da počnemo da približavamo kvalitet naših partija u gostima onima kada igramo u "Čairu" i evo prilike za tako nešto - priča Teodorović.

Dinamo i Železničar su prošlu sezonu završili na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji tada Superlige, što će reći da im je za malo umakao ponovni plasman u SEHA ligu.

Sada, Nišlije imaju slabiji učinak, pošto za Pančevcima zaostaju 5 bodova i 3 pozicije.

Utakmica počinje u 20 sati.

Inače, "Želju" već narednog vikenda očekuje borba na međunarodnoj sceni, pošto će igrati prvi meč šesnaestine finala Čelendž kupa protiv češke Karvine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: