Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 5. 12. 2022.

| Sport

Železničar preokretom do važne pobede u Požarevcu, slavlje Vranjanaca i Vlasotinčana

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 6
Veljović predvodio Nišlije do preokreta; foto: JV / Jelena Mišić

Posle pobede nad Kuršumlijom, rukometaši Železničara slavili su protiv još jednog direktnog konkurenta u borbi za opstanak u Super B ligi Istok - Zapad, jer su u 11. kolu rezultatom 34:33 (19:18) bili bolji od požarevačkog Mladog radnika. Osim Nišlija, u poslednjem kolu prvog dela prevenstva trijumfovali su rukometaši Vranja 1957 i Vlasotinca.

Najmlađi tim lige stigao je do druge uzastopne pobede, a ukupno četvrte u polusezoni pa na zimsku pauzu odlaze sa 9 osvojenih bodova, što je trenutno dovoljno za deobu 8. mesta sa timom Bele Palanke.

Požarevljani su u prvih 30 minuta kontrolisali rezultat, a u 12. minutu su imali i prednost od 11:6. Međutim, do odlaska na odmor tim Vladana Stošića uspeo je da preokrene i na pauzu ode sa golom viška (19:18). Kao da se slika iz prvog prenela na drugi deo meča pa je Mladi radnik i u nastavku utakmice konstantno imao prednost, a kada su u 47. minutu opet stigli do plus 5, činilo se da će bodovi ostati u Požarevcu.

Ipak, mladi tim iz Niša se nije predao pa su na krilima Veljovića, koji je u poslednjem minutu postigao i pobedonosni pogodak, stigli do velikog preokreta i vrlo važne pobede (34:33). Super B liga, tabela Tabela nakon prvog dela sezone; foto: Prinskrin;

Pobedama su jesenji deo prvenstva okončali i rukometaši Vranja 1957, koji su bez većih problema slavili u Kuršumliji (29:19), kao i tim Vlasotinca koji je na domaćem terenu bio bolji od Loznice (28:22).

Bez bodova su ostali rukometaši Bele Palanke koji nisu uspeli da prirede iznenađenje i savladaju Metalac, koji je u hali ”Banjica” slavio sa 29:22.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    20:19 // 5. 12. 2022.

    U,borbi za opstanak ? Pa, Cobi rece, ekpresno se vracamo u najvisi rang ! Jad, cemer, beda...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: