Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 1. 10. 2021.

| Sport

Železničar protiv Mokre Gore traži prvu pobedu, Naisa domaćin Radničkom

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Rukometna lopta ilustracija flickr
Dupli rukometni program u hali "Čair"; ilustracija: flickr/querpass_bilder

Nakon ubedljivog poraza protiv Partizana prošle nedelje, rukometaši Železničara u subotu od 16 sati u okviru 3. kola Arkus lige dočekaće ekipu Mokre Gore. Odmah po završetku tog meča na parket hale ”Čair” istrčaće i rukometašice Naise i kragujevačkog Radničkog koje će od 18:30 odigrati utakmicu 4. kola Superlige.

Mlada ekipa Železničara nakon dva kola je bez bodova, a šansu da konačno zabeleže trijumf u ovoj sezoni imaće protiv debitanta u ligi, ekipe Mokre Gore. Tim iz Zubinog Potoka svoje mečeve kao domaćin igraće u Novom Pazaru, a do sada su odigrali samo jedan meč, takođe u gostima protiv Partizana i doživeli poraz.

Izabranici trenera Đorđevića sigurno su uzdrmani posle poraza od čak 32 gola razlike u Beogradu, ali će u svim mečevima koji im slede igrati rasterećeno, pa se očekuje da ekipa raste iz utakmice u utakmicu. S obzirom na to da ove sezone iz lige ispadaju 4 ekipe, biće ovo i duel koji možda može odrediti već sada putnika u niži rang, s obzirom da se bodovi u plej-autu prenose. Ulaz u halu ”Čair” je slobodan, a mladim rukometašima pomoć publike bi dobordošla.

Ljubitelji rukometa će i nakon zavšetka utakmice Železničara moći da ostanu u hali, s obzirom da će uslediti dule dve ekipe koje su se prošle godine sastale u polufinalu ženske Superlige. Tada je ekipa Radničkog slavila u majstorici, a obe ekipe su ovu sezonu dočkale sa izmenjenim sastavom, pogotovo rukometašice Naise, čiju okusnicu tima sa čine igračice ponikle u niškoj rukometnoj školi. Ipak i pored drastičnih promena, tim trenera Maskića vezao je dve pobede, a nadaju se da mogu nastaviti pobedničku seriju.

Ipak, blagu ulogu favorita prepuštaju timu iz Kragujevca, a očekije se i debi Tunižanke Sirine Dale, koja je pred početak prvenstva stigla u tim iz Niša.

Dobrim igrama uspeli smo da podignemo samopouzdanje. Čeka nas jako zahtevna utakmica, ekipa iz Kragujevca je prošle godine stigla do finala Superlige, ali to je sigurno još jedan motiv više. Dobili smo i pojačanje, to je Sirina Dala koja bi trebalo pre svega da bude važan šraf u odbarni, dok je za akcije u napadu potrebno neko vreme - rekao je Maksić.

Sigurno dve najveće uzdanice niške ekipe i na ovom meču biće kapiten Olivera Nikolić i Sanja Stamenković koje su prošle nedelje u Boru zajedno postigle čak 18 golova.

Baš kao i Naisa i tim iz Kragujevca je u dosadašnjem delu sezone zabeležio dve pobede i jedan neuspeh i trenutno se nalaze na deobi 4. mesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: