Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 25. 5. 2018.

| Sport

Železničar protiv Vojvodine za titulu, SEHA ligu i Evropu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
dusan miric
Ulaz je slobodan; foto: JV/Vanja Keser

Najvažniji meč u sezoni i "utakmicu veka", kako najavljuju u Rukometnom klubu Železničar, niški rukometaši igraće u nedelju, 27. maja u hali "Čair" kada dočekuju trenutno prvoplasiranu Vojvodinu, aktuelnog šampiona Srbije. Pobeda bi Nišlijama donela plasman u regionalnu SEHA ligu i približila ih na korak od titule.

Ono što Železničar nije nikada uradio u istoriji dugoj 69 godina, ova generacija je jako blizu da učini - borba za titulu nacionalnog prvaka se nastavlja, a "Želja" ima priliku da na svom terenu preuzme prvu poziciju na kojoj je bio do 7. kola plej-ofa.

Kada sam počeo da treniram sa ovim momcima, silno sam želeo da se ovako nešto dogodi. Mic po mic smo podizali lestvicu, naciljali plasman u plej-of, pa onda u SEHA ligu, pa se sve češće počela pominjati titula, a u međuvremenu smo osvojili Kup. Sve što smo uradili, sada treba da finiširamo. Ako smo pravi, uspećemo, ako ne, život ide dalje - rekao je Josif Petković, trener Železničara.

josif petkovic Josif Petković očekuje tvrdu utakmicu i borbu bukvalno do poslednje sekunde; foto: JV/Vanja Keser

Vojvodina je u prošlom kolu preuzela lidersku poziciju od Železničara koji je u prethodnoj utakmici poražen od Dinama u Pančevu. Novosađani imaju bod više dva kola pre kraja, a niški tim obećava maksimalnu borbu da pobeda ostane u "Čairu".

Ja sam presrećan što nam dolazi ovakva utakmica. Mnogo sam ih takvih preturio preko glave. To je velika stvar i za ove momke, i za klub, i za čitavu sportsku javnost Niša. To je utakmica u kojoj treba da pokažemo ko smo i šta smo. Sve što se bude događalo, biće samo produkt onoga što smo radili u prethodnih deset meseci. Ja verujem u moje igrače i optimista sam da ćemo doći do prvog cilja, a to nije samo SEHA liga, to je i kvalitetno evropsko takmičenje, što svi nekako zanemarujemo. Kamo sreće da se prođu kvalifikacije, pa da se uđe i grupe EHF kupa, to bi bila prava stvar - dodao je Petković.

rk zeleznicar nis foto vanja keser Borba za titulu; foto: Vanja Keser

Ove dve ekipe igrale su dva puta ove sezone i to u Novom Sadu, a Nišlije imaju bolji skor - prvi put su se sreli u finalu Kupa Srbije kada je “Želja” osvojio trofej i pobedio sa 21:19, a u prvom delu plej-ofa je bilo nerešeno (25:25).

Mora da se kaže da je Vojvodina ekipa za svako poštovanje. Dobra su i kvalitetna ekipa. Recept je jasan, da odigramo maksimalno u odbrani, jer to je osnov svega. Znamo ih dobro, nije nam prvi put da se sastajemo. Njima se ne bavimo niti opterećujemo previše, a nemamo razloga da ih se plašimo. Treba da mi izađemo punim kapacitetom, da svi damo maksimum, ispoštujemo dogovoreno. Ovo što smo uradili do sada svaki ljubitelj sporta u Nišu mora maksimalno da ispoštuje, a ovo što ćemo tek da uradimo biće za još veće zadovoljstvo svih nas - dodaje Petković.

Ulaz na utakmicu je slobodan, a iskusni golman “Želje” Dejan Zlatanović poziva publiku da njegovom timu da “vetar u leđa”.

Najvažnija utakmica cele sezone. Oni su sigurno u blagoj psihološkoj prednosti, ali to neće značiti ništa. Što se tiče kvaliteta, tu smo negde, u egalu. Očekujemo pobedu. Cilj kluba je da u svakom takmičenju teži najvišem plasmanu. Sada nam je prvo meta SEHA liga, za dalje videćemo. Očekujem da će nas publika nositi do uspeha, kao i tokom čitave ove sezone - kaže Zlatanović.

Direktor kluba Ivan Šmigić, u ime rukovodstva niškog superligaša, izrazio je uverenje da će ekipa biti prava onda kada je najvažnije:

Ovo su utakmice za koje se živi, utakmice zbog kojih deca imaju svoje idole, zbog kojih se mi svi bavimo ovim poslom. Naša vera u stručni štab i igrače je i dalje na najvišem nivou. Pokazali su ko zna koliko puta da mogu da se izdignu iz svake situacije, da su dorasli svakom izazovu. Garantujem da će ovi momci dati 100 posto, videćemo da li će biti dovoljno za ostvarenje sna. Imamo najavu da će iz Novog Sada doći organizovani navijači, zato je bitnije nego ikada da Nišlije napune halu Čair i pomognu ekipi u najvažnijoj utakmici - kaže Šmigić.

Utakmica počinje u 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Majmun Čeferin

    23:05 // 26. 5. 2018.

    Ja molim celu javnost Nisa da dodje u halu i podrzi momke! A isto tako molim i nadlezne da ako Zelja udje u istoriju Nisa i Srbije da obavezno organizuje grad i klub neki autobus koji bi isao po gradu da pozdravi grad ljude koji su sami napravili najveci sportski uspeh ovog dosta "matorog" grada.

  • APEL

    10:21 // 26. 5. 2018.

    Igrači znaju šta im valja činiti. A navijačima napunite tribine, to im sada mnogo znači. OVI MOMCI SU TO BAŠ ZASLUŽILI.
    P.S. Podrav i čestitke mojim Meraklijama.

  • Navijac

    20:22 // 25. 5. 2018.

    Ljudi dodjite u halu !!!!!! U nedelju se pise istorija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: